NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

Sc Lutten speelde op zaterdag 11 april de uitwedstrijd tegen Hardenberg`85. Sc Lutten neemt momenteel de zevende plaats op de ranglijst in. Tegenstander Hardenberg`85 staat enkele plaatsen hoger, namelijk op de derde plaats.

Vorige week won Sc Lutten weliswaar van EDON, maar dit ging moeizaam en het spel was niet om naar huis te schrijven. Hardenberg`85 leed vorige week een gevoelige 5-1 nederlaag tegen Bergentheim, beide teams hadden dus wat goed te maken deze wedstrijd.

De eerste helft waren beide elftallen aan elkaar gewaagd en er werd redelijk tot goed gevoetbald. Al na zeven minuten spelen kreeg Danny Kuiper een grote kans om de score te openen. Na een fraaie pass van Thorben Scholten schoot Danny Kuiper op de paal en zag hierbij de volledig vrijstaande Nick Weekamp over het hoofd. Een snelle spelhervatting van Ewout Spijker verraste Hardenberg`85 en de voorzet van Jerry Poel die volgde kwam bij spits David Koopman terecht. Zijn kopbal trof het doel en na een kwartier spelen leidde Sc Lutten met een 0-1 voorsprong. Sc Lutten kreeg in de eerste helft nog een aantal mogelijkheden om de voorsprong te vergroten maar faalde in de afronding. Hardenberg`85 kreeg in de eerste helft één echte goede kans om tot scoren te komen maar de kopbal van Rick Broek, vlak voor rust, eindigde op de paal. Ruststand: 0-1.

De tweede helft was weliswaar spannend maar het voetbal was een stuk minder goed dan in de eerste helft. Sc Lutten liet zich wat inzakken en liet Hardenberg`85 het spel maken, ondertussen gokte Sc Lutten op de counter. Hardenberg`85 werd een aantal malen gevaarlijk maar het vizier stond niet op scherp bij de Hardenbergers. Tegenvaller voor de Luttenaren was het uitvallen van verdediger Rutger Spijker die met een liesblessure moest worden gewisseld. Sc Lutten kreeg nog enkele kleine mogelijkheden en had in de zeventigste minuut de wedstrijd kunnen beslissen. Helaas wist Sc Lutten een overtal situatie niet goed uit te spelen waardoor de wedstrijd zeer spannend bleef. Hardenberg`85 voerde de druk nog flink op tijdens de laatste fase van de wedstrijd. Hierdoor kreeg het nog enkele goede mogelijkheden om de gelijkmaker te maken, echter de afronding was telkens onvoldoende.

Na maar liefst tien minuten blessuretijd floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd: eindstand 0-1. Op basis van de tweede helft was een puntendeling verdiend geweest. Door de overwinning stijgt Sc Lutten een plaatsje op de ranglijst, het staat nu zesde. Volgende week staat de volgende derby op het programma voor het elftal van trainer Arjen Plessen, thuis neemt Sc Lutten het op tegen Bergentheim om 14.30uur op sportpark ‘de Kei’.

 

 

Luister Live

Nu en Straks

14:00-16:00
Music Memories (H)
17:00-18:00
DolFijn (H)
18:00-19:00
Vechtdal Politiek
20:00-21:00
Listen Up!
21:00-23:00
Hoekman.FM

Luister onderweg met TuneIn