hhc-genemuiden 18-04-15De drie broodnodige punten hield HHC Hardenberg op de Boshoek, maar spetterend was de wedstrijd niet. De ploeg van Marcel Groninger won met 1-0 door een doelpunt van Sargon Gouriye. Met nog twee wedstrijden te gaan doet de ploeg nog steeds mee om een ticket voor de tweede ronde van de beker.

Een wedstrijd voor het periodekampioenschap en een wedstrijd om degraradatie; dat was het duel tussen HHC Hardenberg en SC Genemuiden vanmiddag. Na het verlies tegen SV Spakenburg en Excelsior '31 is het tijd voor winst, want zo slecht speelde HHC niet in de afgelopen duels. De kansen afmaken lijkt het beste medicijn, maar ook dat lukte niet.

In de achtste minuut creeërde SC Genemuiden, voorzien van een gevaarlijke aanvalslinie, de eerste kans van de wedstrijd. Tjeerd Korf gaf de bal voor aan Martijn Jansen, maar Koos Werkman verscheen goed in de baan van het schot. Drie minuten later kwam HHC met haar eerste mogelijkheid. De vrije bal van Glenn Kobussen werd geschampt door het hoofd van Willem Lanjouw, die richting Albert Flier kopte. Hij hield de bal buiten het doel.

SC Genemuiden, dat bij eigen verlies en winst van ONS Sneek zou degraderen, was niet heel gevaarlijk in de eerste helft. De kansen kwamen vooral van HHC Hardenberg. Een goed schot van Tiemen van Hezel kwam op de handen van Flier, twee minuten later schoot de ongelukkige Gersom Klok in het zijnet. Ook vandaag zat het HHC niet mee en dat was bij SC Genemuiden niet anders. Op een kansje van Korf ontwikkelde het team van Hans van Dijkhuizen geen mogelijkheden voor rust.

Na 25 minuten gespeeld te hebben viel dan eindelijk de openingstreffer. Willem Lanjouw, die de bal goed doorkopte naar Sargon Gouriye, bracht de vertrekkende speler in gelegenheid te scoren. En, die kans benutte hij zeker. Een prachtig doelpunt van Gouriye, die even later de voorzet gaf voor het tweede doelpunt. Ook Willem Lanjouw kon de tendens van kansen missen niet prolongeren, de honderd procent kans verzilverde hij niet tot doelpunt.

Enkele minuten na de pauze kreeg HHC Hardenberg opnieuw een grote kans om de score te verdubbelen. Een één-tweetje tussen Glenn Kobussen en Klok bleek niet succesvol. De aanvoerder knalde de bal een meter naast. Waar HHC Hardenberg in de eerste helft genoeg kansen had om te scoren, nam SC Genemuiden in de tweede helft vooral het initiatief. Kans na kans werden gecreëerd in het laatste halfuur. Gevaarlijke mogelijkheden van de groen-witten lieten de supporters op het puntje van de stoel zitten. Anne van der Kolk had tweemaal de gelijkmaker op zijn schoen, maar gelukkig hield Sander Danes zijn beste inzetten tegen.

In de slotfase was echt billenknijpen voor de Hardenbergers. Vanaf een meter of veertig schoot Erik Rotman bijna de man van de wedstrijd met een zeer gevaarlijk schot. De bal kon ter nauwernood uit de kruising gehaald worden door keeper Danes. Het bleef spannend, zeker toen Klok in een 1-tegen-1-situatie op de paal schoot. Kansen werden niet afgemaakt, maar toch hield HHC Hardenberg de punten op de Boshoek. Punten die erg belangrijk zijn voor het periodekampioenschap. Voorlopig staat Excelsior Maassluis daarin bovenaan.