Noordereinde winnaar achtkamp MediumGRAMSBERGEN- Er werd fel gestreden, zaterdag 26 augustus, in het ‘Hattemattebad’ te Gramsbergen.

De deelname aan de achtkamp was hoog. Met maar liefst 22 teams, was de deelnemersveld vol. Er stonden nog 4 teams op de reservelijst, stiekem hopende dat ze alsnog mee konden doen. Het weer was super. Dit zorgde ook voor de hoge opkomst aan toeschouwers. Er werden ruim 1100 bezoekers ‘geklikt’.

In en rond het zwembad waren acht spellen uitgezet, vier op het land en vier in het bad zelf. Het Slingerapen mocht natuurlijk niet ontbreken. Net als de Tobbedans. Deze spellen zijn onlosmakelijk verbonden met de Achtkamp van Gramsbergen Lichtstad. Een nieuw spel was de ‘Sweeper’ waarbij de deelnemers over een ronddraaiende arm moesten springen. De ‘Sweeper’ trok veel bekijks. Het leverde hilarisch soms pijnlijk ogende momenten op. Gelukkig bleven blessures uit en hoefde de EHBO niet aan te treden.

De uitslag kunnen we zeer verrassend noemen. Engeland, HAKA en HHM, vele malen winnaar, moesten toekijken dat ‘Noordereinde’ er met de eerste prijs vandoor ging. De tweede prijs was voor Dahlenburg en de derde prijs ging naar De Esch. De gehele uitslag kunt u vinden op www.gramsbergen.nl.

AchtKamp 45 MediumAchtKamp 50 Medium