NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

HARDENBERG - Sporthal De Slag op de SPORTBLVD in Hardenberg is klaar en in gebruik genomen.

De hal wordt officieel geopend op woensdag 13 september. Iedereen is welkom om een kijkje te nemen in en rond de nieuwe sporthal tijdens het open huis op 13 september tussen 14.00 en 20.00 uur. Tijdens het open huis zijn er diverse sportieve activiteiten, zoals rondleidingen, een informatiemarkt en gratis zwemmen.

Het open huis van sporthal De Slag vindt plaats op woensdag 13 september tussen 14.00 en 20.00 uur. Om 14.30, 15.30, 16.30, 18.00 en 19.00 uur start een rondleiding door de sporthal. Op een informatiemarkt presenteren de verenigingen en sporters van De Slag zich. Kinderen kunnen zich uitleven op de stormbaan en het springkussen. Voor de bezoekers van het open huis is er ’s middags een gezonde traktatie. Ter gelegenheid van het open huis kan er op 13 september tussen 14.00 en 16.30 uur gratis gezwommen worden in het naastgelegen zwembad De Slag. Bovendien zijn op de informatiemarkt kortingsbonnen verkrijgbaar voor het zwembad, te gebruiken tot 1 november 2017.

Dankzij de komst van de sporthal is er in Hardenberg voldoende capaciteit voor sportonderwijs en binnensport. De hal bestaat uit drie zalen en in totaal zes kleedkamers. Op de tribune kunnen 150 toeschouwers plaatsnemen. Het Alfa-college en het Greijdanus College geven bewegingsonderwijs in de sporthal. Daarnaast sporten de zaalvoetballers van HHC en de rolstoelbasketballers van Second Dribble in de nieuwe sporthal. De sporthal is ook voor mindervalide sporters goed toegankelijk. De sporthal voldoet dan ook aan de toegankelijkheidseisen die gesteld worden voor het Internationaal Toegankelijkheids Symbool en het inclusief beleid.

De sporthal is door aannemer Kormelink tegen het bestaande zwembad De Slag aan gebouwd. De sporthal en het zwembad hebben een gezamenlijke entree. Via de centrale hal hebben bezoekers toegang tot zowel het zwembad als de sporthal. Ook het restaurant wordt gezamenlijk gebruikt. De nieuwe sporthal is zo duurzaam mogelijk gebouwd. Voor de verwarming van de sporthal en het zwembad wordt in ieder geval gebruik gemaakt van restwarmte afkomstig van de productieprocessen op het naastgelegen Wavin-terrein. Dit gebeurt nu ook al bij de verwarming van het naastgelegen zwembad.

Met de komst van de sporthal is de SPORTBLVD in Hardenberg afgerond. De SPORTBLVD ligt aan de rand van het centrum van Hardenberg, tegenover het ziekenhuis. Op de SPORTBLVD zijn al een atletiekbaan, beachcourt en zwembad gerealiseerd.

Luister Live

Nu en Straks

Luister onderweg met TuneIn