NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

avereest zuidwoldeDEDEMSVAART / ZUIDWOLDE - Er waren voor de wedstrijd tegen ZZVV nog drie wedstrijden te spelen. Het vlaggenschip van Avereest was al vrij zeker van lijfsbehoud, maar toch. Je weet het maar nooit.

Na een periode van rust moesten de mannen van trainer Stef Lamberink het in Zuidwolde opnemen tegen het ZZVV van oud-trainer Rick Mulder. Het sportpark puilt uit van de reclameborden en -doeken, het hoofdveld ligt er wat dat betreft mooi bij. Het kunstgras was echter heet aan de voeten door het schijnende zonnetje!

Trainer Lamberink had weer de beschikking over Niek Kuiper. Hij raakte flink geblesseerd aan zijn vinger maar is met een taping weer inzetbaar. Niek startte direct vanuit de basis elf. VVA begon de wedstrijd wat onrustig. De thuisploeg laat altijd prima veldspel zien en daar moesten de Tricolores hetzelfde tegenover zetten. Het positiespel is op training dik in orde en dat moest in de praktijk worden gebracht. De gebroeders Dijk namen de voortrekkersrol op zich en de rest van de ploeg ging daarin mee. Het werd daardoor een leuke eerste helft waarbij VVA iets meer de bal had, maar ZZVV wat meer dadendrang had.

Keeper Zwijns werd getest door Huiskes van ZZVV uit een vrije trap. De inzet werd tot corner verwerkt. Voorwaartsen Sven Joosse en Niek Kuiper lieten leuke dingen zien en creëerden vanuit de aanvoer uit het middenveld wat mogelijkheden. Een poging van Kuiper werd gered door de doelman, Bernhard Binnendijk kreeg uit deze corner zijn hoofd niet tegen de bal. Andere mogelijkheden werden door beide ploegen niet goed uitgespeeld. De rust werd dan ook bereikt met de brilstand.

Nadat de tussenstanden van de andere wedstrijden bekend werden, was de bank het erover eens dat een puntje vandaag toch wel fijn zou zijn. Het was daarnaast ook mogelijk! Toch kwam VVA eerst op achterstand. Marcel Dijk kreeg een hoge bal niet goed weggewerkt waarna Dani Docter het kopduel aanging op randje zestien. Dit deed hij echter te onstuimig, de scheids kon fluiten en deed dat. De vrije trap werd prachtig over de muur in de kruising geschoten door Huiskes, 1-0. De aanval erop leek direct gevaarlijk te worden voor ZZVV maar werd in de kiem gesmoord. In diezelfde voortzetting ging een verdediger onder de bal door en kapte Jurgen Visscher zich vrij. Hij speelde Niek Kuiper aan, die de bal in één keer meegaf aan Sven Joosse. De vlag bleef omlaag en Sven schoof de bal onder de keeper door, 1-1!

ZZVV ging wisselen en er was eerlijk gezegd niet zoveel meer te merken van de dadendrang van de eerste helft. Avereest geloofde in een resultaat en nam veel initiatief in balbezit. Er werd goed gevoetbald met elkaar, bepaalde combinaties werden erg secuur uitgevoerd. Aanvoerder Marcel Dijk werd gewisseld voor Nick Buiter waardoor René Koster doorschoof naar ‘zes’. ZZVV had toen weer even het initiatief, maar drukte niet door. Voor VVA bleef er ruimte om gevaarlijk te worden. Een kwartier voor tijd kon Jeroen Dijk in de omschakeling Jurgen Visscher wegsturen. De enige verdediger werd handig afgeschud door Jurgen, die de bal goed met zijn hoofd meenam. In de kluts stuiterde het speeltuig echter omhoog en Visscher leek de bal even kwijt te zijn. Maar Jurgen had wel overzicht en lobde ineens handig binnen! Prachtig doelpunt, 1-2 Avereest.

Toch kon de ploeg van Lamberink de voorsprong niet vasthouden. Er lagen voldoende mogelijkheden achter de verdediging van ZZVV, maar het werd tot drie keer toe niet uitgespeeld. Kuiper mocht door naar de keeper omdat de scheids niet floot voor het vlagsignaal van de grensrechter, maar toen was de timing alweer voorbij. Wederom Huiskes kreeg een opgelegde kans op de 2-2, maar Reinier Zwijns redde katachtig! Een moment later kreeg VVA alsnog de gelijkmaker om de oren. De enige gevaarlijke ZZVV’er was Huiskes vanmiddag en hij liep vlak voor tijd erg vrij in de zestien. Bernhard Binnendijk zette alles op alles om de voorzet niet bij hem aan te laten komen, maar kreeg de bal ongelukkig op zijn arm. De scheids floot resoluut en de penalty werd verzilverd.

Toch werd het harde werken en het leuke spel van VVA beloond. De ingevallen Job Lamberink joeg de verdediging van ZZVV flink op in de slotfase waardoor het spel op en neer golfde. Niek Kuiper kon er nog eenmaal vandoor, maar de rechtsback van ZZVV kneep uitstekend naar binnen. Kuiper werd onderuitgegleden, maar de bal werd vol gespeeld. Toch floot de scheids voor een overtreding. Job Lamberink ging achter de bal staan om deze laatste kans te verzilveren en verraste de keeper in de lange hoek, 2-3! De driepunter was daardoor een feit, wat maakt dat VV Avereest 100% zeker in de 3e klasse actief blijft. Met negenentwintig punten staan de Tricolores op een keurige negende plek. Het is aan Hollandscheveld en BSVV om in een onderling duel uit te maken wie zich veilig speelt, al is FIT Boys theoretisch ook nog niet zeker van lijfsbehoud.

Opstelling VV Avereest: Zwijns; Nouwels, Koster, Binnendijk, Docter; K. Buiter, J. Dijk, M. Dijk (N. Buiter); Joosse (Lamberink), Visscher, Kuiper.

Luister Live

Nu en Straks

08:00-9:00
Lollypop
10:00-12:00
Music Memories
12:00-14:00
Non-Stop Zaterdagmiddag
14:00-18:00
Sportradio
18:00-20:00
De Radioshow

Luister onderweg met TuneIn