NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

DEDEMSVAART - Met windkracht 8 schuin over het hoofdveld van FIT Boys in Beilen was het voor VV Avereest de taak om een slag te slaan op de ranglijst van de 3e klasse D Noord. Door de diverse afgelastingen is de balans een beetje scheef, maar VVA staat nog altijd in de middenmoot. Uit Beilen werd een puntje meegenomen: 0-0.

Avereest miste Jeroen Dijk en Kevin Buiter vanmiddag, ook Jos Gruppen en Wouter Nouwels waren afwezig. Yorick Bonen sloot na 3,5 maand weer eens aan bij de selectie. De trouwe supporters zochten een plekje op de tribune en zo kon dhr. Schuurman de wedstrijd laten beginnen. FIT Boys speelde iets beter dan Avereest en probeerde met laag veldspel aanvallen op te zetten. Echt gevaarlijke momenten kwamen hier vooralsnog niet uit. Keeper Zwijns moest wel handelend optreden bij een afstandspoeier. De bal leek binnen te knallen in het zijnet, maar Zwijns strekte zich volledig en verwerkte de inzet tot corner. Bernhard Binnendijk had het nog een paar keer lastig met de rommelende nummer 9 van FIT Boys, maar de rust werd bereikt met de brilstand.

In de tweede helft kwam de wedstrijd meer tot leven. Ondanks dat het alsnog niet goed was van beide kanten, lagen er wel kansen om te scoren. De spits van FIT Boys kreeg een schotkans uit de draai, maar wederom keerde Zwijns fantastisch. De tegendraadse schuiver leek goed te zijn, maar de Avereester goalie pareerde katachtig. Zo hield hij Avereest op de been. Een minuut of tien later kreeg FIT Boys een strafschop toegekend door de scheidsrechter. De spits ging tussen Dani Docter en René Koster door en kwam daarmee in contact met Koster. Hij hield zijn been in en de aanvaller liep ook door, maar de arbiter wees gedecideerd naar de stip. Dat dit geen penalty was moge duidelijk zijn, dat werd dan ook bevestigd door de nemer die de bal hoog over ramde.

Het schudde Avereest wel wakker. De ruimtes die er lagen werden nu wel benut en zodoende ging Avereest een initiatiefrijk laatste half uur in. Eerst kopte Jurgen Visscher een corner maar net voorlangs. Uit een andere aanval ging Niek Kuiper richting de keeper nadat hij de bal meenam met zijn hoofd. Het schot was echter te slap, kans verkeken. Een paar minuten later ging Kuiper er weer vandoor. Zijn voorzet bereikte Sven Joosse, maar hij kreeg zijn rechter ook niet goed genoeg achter de bal van een meter of elf. Grote kansen, maar geen goals. De hoekschoppen van Léyon Courtz waren scherp, maar leverden geen voorsprong op.

Job Lamberink kwam een kwartier voor tijd in het veld voor Remon Pielman en even later maakte Yorick Bonen zijn rentree, hij verving Sven Joosse. De dadendrang bleef, maar het was ook oppassen voor de tegenstoot. Zwijns voorkwam een 1-op-1 door goed uit te komen, hij keepte een zeer goede wedstrijd. De laatste mogelijkheden, veelal via de goed spelende Dani Docter werden niet omgezet tot kansen en zo eindigde deze winderige wedstrijd in 0-0. FIT Boys had de voorsprong moeten pakken door de toegekende strafschop, Avereest had de grootste kansen in het laatste half uur.

Opstelling VV Avereest: Zwijns; Buiter, Koster, Binnendijk, Docter; Kuiper, Dijk, Courtz, Pielman (Lamberink); Joosse (Bonen), Visscher.

Luister Live

Nu en Straks

10:00-12:00
Kerk op Zondag
12:00-13:00
Gewijde Muziek
13:00-15:00
Non-Stop Zondagmiddag
15:00-16:00
Boeken met Michel (H)
16:00-17:00
Strictly Country

Luister onderweg met TuneIn