HHC Shirt VeilingHARDENBERG - HHC Hardenberg speelt tijdens het eerste thuisduel van 2019 in special ‘Evers Staat Op Bedankt’ shirts.

De club heeft een veilingsite geopend waarop belangstellenden een bod kunnen uitbrengen op deze unieke shirts. De opbrengst gaat geheel naar een door Edwin Evers te kiezen goed doel.

De voetbalvereniging komt regelmatig aan bod in de uitzendingen van Edwin Evers op Radio 538. “Vanaf 2000 is niet alleen het ochtendprogramma een begrip, maar ook ‘HCC Hardenberg’, zoals de club meestal door sidekicks Niels en Rick wordt genoemd”, vertelt HHC Hardenberg-voorzitter Bert Beun. “Op een hele leuke en grappige manier werden de hoogtepunten, maar ook dieptepunten van de club uitvoerig besproken. En dat heeft ons als club heel veel gebracht.”

Nog geen erelid
Daarom wil HHC Hardenberg wat terugdoen. “Om erelid van onze vereniging te worden, moet je nog wat meer doen voor de club, maar we hebben een heel mooi ander cadeau. We houden een eerbetoon door in speciale shirts te spelen en Edwin mag een goed doel uitkiezen waar de opbrengst van onze veiling naartoe gaat”, legt Beun uit.

Hardenberg is Edwin Evers
De naamsbekendheid van de gemeente Hardenberg, maar ook zeker van de club, is onlosmakelijk verbonden met Edwin Evers. “Zeg je Hardenberg, dan roepen mensen al snel de naam van Edwin Evers. Of je nu in het verre noorden, zuiden of oosten van het land bent”, constateert de voorzitter. “Daar kan natuurlijk geen marketingbudget tegenop. Daarnaast adviseert Edwin onze club al sinds 2002 over het vormgeven van sponsoracties en andere projecten. Hij dacht bijvoorbeeld mee over de statribune, de uitbreiding van de Ondernemers Club Hardenberg (OCH), het realiseren van een traplift en andere initiatieven. Ook maakte hij ons clublied én samen met Wolter Kroes het lied “Viva voor Hardenberg” ter ere van het kampioenschap in de Hoofdklasse C.”

Groot supporter
“Maar bovenal is Edwin Evers natuurlijk een groot supporter van onze club. Als hij kan, dan is hij erbij. Thuis, maar ook zeker bij de uitwedstrijden”, legt Beun uit. “We zijn blij dat hij dat blijft doen. Waar we Edwin in de ochtend moeten missen, blijven we hem op zaterdagmiddag zien.”

Bied op de shirts via www.hhc-hardenberg.nl/veiling!