NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

web 4236DE KRIM - Met bijna 600 deelnemers is de 38e editie van de Coop Dorpsloop, georganiseerd door vv DKB en Loopgroep De Krim een groot succes geworden.

Al vroeg in de morgen verzamelen zich wandelaars uit alle windstreken (van Wolvega tot Maarn) zich bij de kantine van voetbalvereniging DKB in De Krim. Het frisse, droge winterweer lokt ook de plaatselijke wandelaars naar de start. Ruim 300 wandelaars vertrekken voor een route van 10km, 20km of 30km over de Vloeivelden en door het prachtige landgoed De Groote Scheere. De midwinterhoornblazers staan op diverse punten langs de route ‘de olde roop’ te blazen. Tijdens een rustpauze op Huis ter Scheer (waar de barones gewoond heeft) warmen de wandelaars weer op met koffie, soep en broodjes. Op naar de volgende etappe. Een gastvrij onthaal op melkveebedrijf De Scheerse Polder door de familie Bosman, met een kijkje achter de schermen, een heldere uitleg van de melkrobot en weer koffie, soep en broodjes geeft de wandelaars voldoende energie voor de laatste etappe, naar de kantine van DKB. Routebouwer Henk Kerssies toont zich na afloop van de wandeltocht zeer tevreden over het verloop van de wandeltocht.

Vanaf een uur of 12 melden ook de hardlopers zich bij het inschrijfbureau in de voetbalkantine. De jeugd en de G-lopers voltooien een 1km-route over de Krimse Coolsingel, waarna de oudere jeugd een volle ronde van 2,5km door het Krimse centrum rent.

web 4092Om 2 uur start de 5km wedstrijd, met een groot deelnemersveld. Terwijl de temperatuur daalt, lopen de mannen en vrouwen onder aanmoediging van de aanwezige supporters zich in het zweet. De strijd om de hoofdprijs gaat tussen William van Eeken en Henry Rutgers, uiteindelijk wint Van Eeken (Wielen) met een voorsprong van enkele seconden in een tijd van 15.32. De titel bij de vrouwen gaat naar Robin Prent uit Ruinen.

web 1193De deelnemers op de 10km lopen 4 rondes over het snelle stratenparcours van De Krim. Het oude parcoursrecord staat op naam van Erik Leusink (32.03). Dezelfde Leusink staat ook vandaag aan de start en al bij de eerste doorkomst blijkt hij in de buurt van het parcoursrecord te lopen. Uiteindelijk wint Leusink de afstand in 32.18, helaas geen verbetering van het parcoursrecord. De winst bij de vrouwen gaat naar Sanne Heidinga uit Leeuwarden in een tijd van 41.38

De hele dorpsloop werd door speaker Rene Marissen op een onnavolgbare wijze aan elkaar gepraat, zonder daarbij de prestaties van de mindere goden uit het oog te verliezen. Zowel Marissen als organisator Rik Bosman zien terug op een zeer geslaagde dag en blikken reeds vooruit naar de 39e Coop Dorpsloop op zaterdag 21 december 2019 waar ze de wandelaars en hardlopers weer van harte welkom heten in De Krim.

Luister Live

Luister onderweg met TuneIn