NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

DEDEMSVAART - Op donderdag 23 mei is in de Antenne in Dedemsvaart de 3de zitting gespeeld van de door de Avereester Bridge Club georganiseerde zomeravondbridgesessies.

Hieronder volgen de uitslagen;:

Lijn A:

 1. Geziena en Wessel Spoelder 59.17 %
 2. Joke en Herman Mensink 56.67 %
 3. Corrie Niks en Jenny Stolte 52.92 5

Lijn B:

 1.  Janny Kuiper en Truus Olsman 59.72 %
 2. Ge en Henk Kelder 59.72 %
 3. Anneke Assen en Riet Tromp 56.25 %

 

HARDENBERG - BMX-er Niek Kimmann heeft een plek gekregen op de Hardenbergse Walk of Fame.

De Walk of Fame is een eerbetoon aan Nederlandse topsporters. Kimmann heeft voorafgaand aan de start van de Hardenbergse City-run zijn eigen tegel onthuld.

“Wat de onthulling van vandaag extra bijzonder maakt, is dat het gaat om een tegel voor een jonge topsporter die ook nog eens geboren werd in onze gemeente. Niek is enorm gepassioneerd en gemotiveerd voor zijn sport. In combinatie met de vele topprestaties die hij al heeft geleverd is deze tegel voor Niek op de Walk of Fame echt meer dan verdiend!”, aldus wethouder sport Martijn Breukelman.

BMX-en
De in Lutten geboren Niek Kimmann begon op 5-jarige leeftijd met BMX-en bij FCC de Vaart in Dedemsvaart. Inmiddels presteert hij al heel wat jaren op topniveau en heeft hij diverse titels op zijn naam staan. Zo behaalde Kimmann de Wereldtitel in 2015, werd hij 5e op de Olympische Spelen in 2016 en was hij winnaar in het Wereldbekerklassement in 2018. Onlangs heeft hij goud gewonnen bij de Wereldbekerwedstrijden in Papendal, waardoor hij weer aan kop gaat in het algemeen klassement.

Walk of Fame
De Hardenbergse Walk of Fame is een eerbetoon aan topsporters. De gemeente Hardenberg en atletiekvereniging Spurt ’88 zijn hier in 2007 mee begonnen. Jaarlijks komt er een tegel bij die door de sport(st)er zelf wordt onthuld. Elke tegel staat voor een topsportprestatie. De tegels liggen langs de Vecht in het centrum van Hardenberg. Er liggen tegels van onder andere Sanne Wevers (turnen), Ilse Paulis (roeien) en Maaike Head (schaatsen/roeien) en Arnoud Nijhuis (wielrennen).

image001HARDENBERG - Op 15 juni is het zover, dan gaat de 15e editie van de Vechtdal Rally van start in Hardenberg. De Vechtdal Rally is 1 van de 7 Rally’s in Nederland die meetellen voor het Nederlands kampioenschap en ook Internationale rijders melden zich vaak in Hardenberg.

De Vechtdal Rally staat bekend om zijn compactheid, alles wordt in 1 dag gedaan. In de ochtend krijgen de equipes de kans om de klassements proeven te verkennen welke in de middag op snelheid verreden worden en worden de auto’s gekeurd. Tijdens dit verkennen dienen de deelnemers zich overigens strikt te houden aan de geldende verkeersregels en hier wordt op gecontroleerd.

In de middag worden 3 klassements proeven verreden; te weten Holtheme, Radewijk en Brucht. De proeven worden meerdere keren verreden. De wegen rondom zijn voor de veiligheid afgesloten en de organisatie is de aanwonenden weer zeer erkentelijk dat wij te gast mogen zijn op “hun” wegen.

De deelnemers komen graag naar Hardenberg, het evenement is compact, de proeven zijn door de mooie omgeving niet alleen mooi maar ook uitdagend en velen knopen er een weekeindje Hardenberg aan vast of komen later met het gezin nog eens terug, fijn voor onze lokale economie. Ook de Vechtdal Rally zet Hardenberg nationaal en internationaal op de kaart.

Groen karakter
Voor het eerst zal de organisatie de tijdens de rally door de teams uitgestoten CO2 compenseren. Hiertoe wordt via het Fair Climate Fund een project in de derde wereld gesteund. Dit project in Chik Ballapur India voorziet in een biogas installatie voor de mensen daar. Organisch afval (vooral koeienpoep) wordt in een ondergrondse unit vergist waardoor biogas ontstaat om dagelijks op te koken. Hierdoor is er geen schadelijke rook binnenshuis meer waardoor minder mensen sterven aan rookvergiftiging, wordt organisch afval opgeruimd en wordt veel minder hout gekapt, met dit project snijdt het mes dus echt aan meerdere kanten.

Ook zijn er plannen om de wegen aan de proeven te adopteren en schoon te houden van vuil, dit wil de organisatie graag samen gaan doen met de lagere scholen in de gemeente Hardenberg om de kinderen zo spelenderwijs te leren rommel in de natuur tegen te gaan.

3 Rally’s
De organisatie verwacht dit jaar een sterk rijdersveld met zeker ook een aantal R 5 auto’s. Er worden in totaal 3 Rally’s verreden; de gewone rally met de snelle R 5 auto’s, de Historic Rally met schitterende oude Rally auto’s, die overigens wel aan alle gestelde milieueisen voldoen, zo is een katalysator verplicht op deze auto’s. In de Historic Rally zullen B Ascona’s, Ford Escort’s MK1 en Audi Urquatro’s deelnemen en ook deze auto’s gaan op snelheid het parcours over. Als laatste is er de short rally, deze auto’s rijden minder proeven en zijn dus eerder klaar.

De start van de rally is om 13.00 uur op het terrein van Prima Equipment aan de Noorwegenweg 6 in Hardenberg. Er is hier voor het publiek voldoende gratis parkeerruimte en het serviceterrein is gratis toegankelijk. Ook alle klassements proeven zijn bij de Vechtdal Rally gratis toegankelijk voor het publiek want de organisatie wil dat iedereen kan genieten van dit unieke spektakel.

Op de site van de Rally www.vechtdalrally.nl is alle info over de rally te vinden.

DEDEMSVAART - In de zomer organiseert de Avereester Bridge Club een serie bridgeavonden onder de noemer zomeravondbridge in De Antenne aan de Wilhelminastraat in Dedemsvaart.

Afgelopen donderdag werd de 2de zitting van deze serie gespeeld, met de volgende resultaten:

A lijn:

 1. Tini en Henk Pit 58,85 %
 2. Berthine en Anne nieuwaal 55,73 %
 3. Klaas van den Beukel en Dini den Hollander 53,13 %

B lijn:

 1. Eljen Osse en Frits Voorman 57,08 %
 2. Thea en Nico Plat 55,00 %
 3. Hanneke van Dijk  en Evelien Krol 54,17 %

avereest zuidwoldeDEDEMSVAART / ZUIDWOLDE - Er waren voor de wedstrijd tegen ZZVV nog drie wedstrijden te spelen. Het vlaggenschip van Avereest was al vrij zeker van lijfsbehoud, maar toch. Je weet het maar nooit.

Na een periode van rust moesten de mannen van trainer Stef Lamberink het in Zuidwolde opnemen tegen het ZZVV van oud-trainer Rick Mulder. Het sportpark puilt uit van de reclameborden en -doeken, het hoofdveld ligt er wat dat betreft mooi bij. Het kunstgras was echter heet aan de voeten door het schijnende zonnetje!

Trainer Lamberink had weer de beschikking over Niek Kuiper. Hij raakte flink geblesseerd aan zijn vinger maar is met een taping weer inzetbaar. Niek startte direct vanuit de basis elf. VVA begon de wedstrijd wat onrustig. De thuisploeg laat altijd prima veldspel zien en daar moesten de Tricolores hetzelfde tegenover zetten. Het positiespel is op training dik in orde en dat moest in de praktijk worden gebracht. De gebroeders Dijk namen de voortrekkersrol op zich en de rest van de ploeg ging daarin mee. Het werd daardoor een leuke eerste helft waarbij VVA iets meer de bal had, maar ZZVV wat meer dadendrang had.

Keeper Zwijns werd getest door Huiskes van ZZVV uit een vrije trap. De inzet werd tot corner verwerkt. Voorwaartsen Sven Joosse en Niek Kuiper lieten leuke dingen zien en creëerden vanuit de aanvoer uit het middenveld wat mogelijkheden. Een poging van Kuiper werd gered door de doelman, Bernhard Binnendijk kreeg uit deze corner zijn hoofd niet tegen de bal. Andere mogelijkheden werden door beide ploegen niet goed uitgespeeld. De rust werd dan ook bereikt met de brilstand.

Nadat de tussenstanden van de andere wedstrijden bekend werden, was de bank het erover eens dat een puntje vandaag toch wel fijn zou zijn. Het was daarnaast ook mogelijk! Toch kwam VVA eerst op achterstand. Marcel Dijk kreeg een hoge bal niet goed weggewerkt waarna Dani Docter het kopduel aanging op randje zestien. Dit deed hij echter te onstuimig, de scheids kon fluiten en deed dat. De vrije trap werd prachtig over de muur in de kruising geschoten door Huiskes, 1-0. De aanval erop leek direct gevaarlijk te worden voor ZZVV maar werd in de kiem gesmoord. In diezelfde voortzetting ging een verdediger onder de bal door en kapte Jurgen Visscher zich vrij. Hij speelde Niek Kuiper aan, die de bal in één keer meegaf aan Sven Joosse. De vlag bleef omlaag en Sven schoof de bal onder de keeper door, 1-1!

ZZVV ging wisselen en er was eerlijk gezegd niet zoveel meer te merken van de dadendrang van de eerste helft. Avereest geloofde in een resultaat en nam veel initiatief in balbezit. Er werd goed gevoetbald met elkaar, bepaalde combinaties werden erg secuur uitgevoerd. Aanvoerder Marcel Dijk werd gewisseld voor Nick Buiter waardoor René Koster doorschoof naar ‘zes’. ZZVV had toen weer even het initiatief, maar drukte niet door. Voor VVA bleef er ruimte om gevaarlijk te worden. Een kwartier voor tijd kon Jeroen Dijk in de omschakeling Jurgen Visscher wegsturen. De enige verdediger werd handig afgeschud door Jurgen, die de bal goed met zijn hoofd meenam. In de kluts stuiterde het speeltuig echter omhoog en Visscher leek de bal even kwijt te zijn. Maar Jurgen had wel overzicht en lobde ineens handig binnen! Prachtig doelpunt, 1-2 Avereest.

Toch kon de ploeg van Lamberink de voorsprong niet vasthouden. Er lagen voldoende mogelijkheden achter de verdediging van ZZVV, maar het werd tot drie keer toe niet uitgespeeld. Kuiper mocht door naar de keeper omdat de scheids niet floot voor het vlagsignaal van de grensrechter, maar toen was de timing alweer voorbij. Wederom Huiskes kreeg een opgelegde kans op de 2-2, maar Reinier Zwijns redde katachtig! Een moment later kreeg VVA alsnog de gelijkmaker om de oren. De enige gevaarlijke ZZVV’er was Huiskes vanmiddag en hij liep vlak voor tijd erg vrij in de zestien. Bernhard Binnendijk zette alles op alles om de voorzet niet bij hem aan te laten komen, maar kreeg de bal ongelukkig op zijn arm. De scheids floot resoluut en de penalty werd verzilverd.

Toch werd het harde werken en het leuke spel van VVA beloond. De ingevallen Job Lamberink joeg de verdediging van ZZVV flink op in de slotfase waardoor het spel op en neer golfde. Niek Kuiper kon er nog eenmaal vandoor, maar de rechtsback van ZZVV kneep uitstekend naar binnen. Kuiper werd onderuitgegleden, maar de bal werd vol gespeeld. Toch floot de scheids voor een overtreding. Job Lamberink ging achter de bal staan om deze laatste kans te verzilveren en verraste de keeper in de lange hoek, 2-3! De driepunter was daardoor een feit, wat maakt dat VV Avereest 100% zeker in de 3e klasse actief blijft. Met negenentwintig punten staan de Tricolores op een keurige negende plek. Het is aan Hollandscheveld en BSVV om in een onderling duel uit te maken wie zich veilig speelt, al is FIT Boys theoretisch ook nog niet zeker van lijfsbehoud.

Opstelling VV Avereest: Zwijns; Nouwels, Koster, Binnendijk, Docter; K. Buiter, J. Dijk, M. Dijk (N. Buiter); Joosse (Lamberink), Visscher, Kuiper.

Luister Live

Nu en Straks

Luister onderweg met TuneIn