NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

wim duijst.full webversieWim Duijst (Utrecht) is woensdag 14 november 2018 van 19.00 uur tot 20.00 uur te gast in de uitzending van 'Boeken met Michel'. Michel spreekt dan met hem over zijn nieuwste roman 'Het verzwegen kind'.

Met 'Het verzwegen kind' brengt Wim Dujijst inmiddels zijn zevende roman uit.

Het is zomer 1959. Kuintje Loenen, destijds 29 jaar en ongehuwd, woont samen met haar vader en haar jongere broertje Gijs in Bunschoten. Na de dood van zijn vrouw zoekt Loenen seksuele toenadering tot zijn dochter. Als ze zwanger van hem wordt, doet hij er alles aan om dit verborgen te houden.

Schrijver David Ruleijn stuit bij het leegruimen van de flat van zijn dementerende moeder Kuintje op een brief van Justitie. De brief is gericht aan zijn grootvader Willem Loenen. Ruleijn gaat op onderzoek uit en krijgt het strafdossier van zijn opa in handen. Wat hij daarin ontdekt, is bijna niet te geloven.

Wim Duijst woont in Utrecht maar is opgegroeid in Spakenburg. Zijn romans spelen zich vaak af in Bunschoten-Spakenburg en directe omgeving.

Duijst brengt net als de andere gasten bij 'Boeken met Michel' zijn eigen muziek mee. Zo zijn onder andere Charles Aznavour en Schubert te beluisteren.

Woensdag 21 november 2018 is van 19.00 uur tot 20.00 uur Smascha Gesthuizen (Arnhem) te gast bij 'Boeken met Michel'. Michel spreekt dan met haar over haar roman 'Halverwege het einde'.

Luister Live

Nu en Straks

Luister onderweg met TuneIn