NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

Mascha GesthuizenMascha Gesthuizen (Arnhem) is woensdag 21 november 2018 van 19.00 uur tot 20.00 uur te gast bij 'Boeken met Michel'. Michel spreekt dan met haar over haar debuutroman 'Halverwege het einde.

Ubele is 44 jaar, getrouwd, moeder en huisarts. In haar drukke leven is er nauwelijks tijd en ruimte voor zichzelf. Ze krijgt op het spreekuur een patiënt die depressieve klachten heeft en zo wordt ze geconfronteerd met haar eigen symptomen.

Haar hele leven heeft Ubele al het idee dat ze niet genoeg 'bijdraagt'. Haar moeder is tijdens haar geboorte gestorven. Haar vader was nooit thuis en haar stiefmoeder heeft altijd haar handen vol gehad aan haar broer die alle aandacht opeiste.

Ze realiseert zich dat haar werk haar overlevingsstrategie is. Om te overleven volgt ze psychotherapie en breekt de muur om zich heen af. Maar wat staat haar achter die muur te wachten?

Mascha Gesthuizen heeft als huisarts gewerkt en kwam tijdens haar werk in aanraking met patiënten met depressieve klachten. Het thema fascineert haar, mede door gebrek aan openheid over artsen met psychische klachten. Reden voor haar om dit op ware gebeurtenissen gebaseerde verhaal te schrijven.

Gesthuizen brengt net als de andere gasten bij 'Boeken met Michel' haar eigen muziek mee. Zo zijn onder andere Nina Hagen en Anouk te beluisteren.

Woensdag 28 november 2018 is van 19.00 uur tot 20.00 uur Mariët Meester (Amsterdam) te gast bij 'Boeken met Michel'. Michel spreekt dan met haar over haar roman 'De tribune van de armen'.

Luister Live

Nu en Straks

Luister onderweg met TuneIn