NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

Mariët Meester in Málaga foto Jaap de RuigMariët Meester (Amsterdam) is woensdag 28 november 2018 van 19.00 uur tot 20.00 uur te gast in de uitzending van 'Boeken met Michel'. Michel spreekt dan met haar over haar nieuwste roman 'De tribune van de armen'.

Terwijl ze met een ezeltje van Sevilla naar Granada trok deed Mariët Meester een raadselachtige ontdekking; tijdens een van de paasprocessies in de Samana Santa wordt elk jaar een veroordeelde crimineel vrijgelaten uit de gevangenis van de provincie Málaga. Om de achtergrond van deze traditie te ontrafelen vestigt ze zich in Málaga-stad, waar ze vanaf het Plein van de Christussen, midden tussen de ginatos, het leven in Andalusië schetst.

'De tribune van de armen' gaat over een eeuwenoud en uniek gebruik, over het zoeken naar troost in de roes van de nacht, maar vooral over het verlangen naar menselijkheid.

Mariët Meester groeide op in het gevangenisdorp Veenhuizen. Ze schreef romans, waaronder 'Hollands Siberië', en ook non-fictie zoals 'De mythische oom', over haar familie in Amerika. Ze woonde meerdere periodes voor langere tijd in Spanje.

Meester brengt net als de andere gasten bij 'Boeken met Michel' haar eigen muziek mee. Zo zijn onder andere de Gipsy Kings en El Cabrero te beluisteren.

Woensdag 5 december 2018 is van 19.00 uur tot 20.00 uur Ben Bouter (Spanje) te gast bij 'Boeken met Michel'. Michel spreekt dan met hem over zijn roman 'Feliz en de vergeten kinderen van Andaluz'.

Luister Live

Nu en Straks

10:00-12:00
Kerk op Zondag
12:00-13:00
Gewijde Muziek
13:00-15:00
Non-Stop Zondagmiddag
15:00-16:00
Boeken met Michel (H)
16:00-17:00
Strictly Country

Luister onderweg met TuneIn