NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

PetrovicsEdward C. Petrovics (Zwinderen) is woensdag 5 september 2018 van 19.00 uur tot 20.00 uur te gast in de uitzending van 'Boeken met Michel'. Michel spreekt dan met hem over zijn nieuwste boek 'De Huns'

In 'De Huns' beschrijft Petrovics wat een mysterieus hunebed, de Drentse predikant Johan Picardt, de schilder Vincent van Gogh en de jonge archeoloog Danny de Vries uit Loppersum met elkaar te maken hebben. De Vries zoekt naar antwoorden op de vraag of bijvoorbeeld de aardbevingen in Groningen wel worden veroorzaakt door de gaswinning of dat er sprake is van een heel andere oorzaak? En waarom wordt De Vries tegengewerkt door de politie en mannen in zwarte pakken? En wat heeft een geheimzinnige verzamelaar met dit alles te maken?

Voor dit verhaal raakte Petrovics geïnspireerd door de magische hunebedden, het feit dat Vincent van Gogh in een trekschuit voorlangs zijn boerderij heeft gevaren en het mysterieuze boek van Picardt. Daaraan heeft hij de jonge archeoloog Danny de Vries toegevoegd en zo ontstond 'De Huns'.

Hij brengt net als de andere gasten bij 'Boeken met Michel' zijn eigen muziek mee. Zo zijn onder andere Boudewijn de Groot en Owl City te beluisteren.

Woensdag 12 september 2018 is van 19.00 uur tot 20.00 uur Saskia Harkema te gast bij 'Boeken met Michel'. Michel spreekt dan met haar over 'Blijven of gaan?' waarin Harkema het verhaal van Syrië vertelt vanuit het perspectief van een aantal mensen en hun onmogelijke keuze: 'blijven of gaan'.

Luister Live

Nu en Straks

Luister onderweg met TuneIn