NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

Brenda MeulemanHet radioprogramma 'Boeken met Michel' van Omroep NOOS gaat er even tussenuit en herhaalt een aantal eerder uitgezonden interviews.

Woensdag 8 augustus 2018 wordt het interview met Brenda Meuleman van 19.00 uur tot 20.00 uur herhaald. Zij wordt dan geïnterviewd over haar boek 'Felle Streken'.

Meuleman beschrijft in 'Felle Streken' hoe Anthony van Dyck, kunstschilder en wonderkind, is uitgegroeid tot één van de meest vermaarde kunstschilders van Antwerpen. Het is dan het jaar 1620. Op dat moment werkt Van Dyck als hoofdassistent van de beroemde Rubens. Een aanbod om voor King James, koning van Groot Brittannïe te komen werken kan Van Dyck niet weerstaan en hij laat alles achter en vertrekt. Hij laat niet alleen Rubens achter maar ook zijn familie. Waarom vertrok Anthonie van Dyck zo overhaast, waarom brengt hij de achterblijvers zo in moeilijkheden en waartoe leidt dit alles?

Na 'Het verraad van Julia' (2016) is 'Felle streken' de tweede historische roman die Brenda Meuleman uitbrengt.

Brenda Meuleman studeerde bedrijfscommunicatie en kunstgeschiedenis.

Zij brengt net als de andere gasten bij 'Boeken met Michel' haar eigen muziek mee. Zo zijn onder andere UB40 en Leonard Cohen te beluisteren.

Woensdag 15 augustus 2018 wordt het eerder uitgezonden interview met Edwin Zonneveld herhaald. Michel spreekt met hem over zijn boek 'Vermist in de Kragge'

Luister Live

Nu en Straks

Luister onderweg met TuneIn