NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

Josha ZwaanJosha Zwaan uit Zutphen is woensdag 11 juli 2018 van 19.00 uur tot 20.00 uur te gast in de uitzending van 'Boeken met Michel'. Michel spreekt dan met haar over haar nieuwste boek 'Saturnusplein 3'.

In 'Saturnusplein 3' beschrijft Josha Zwaan hoe Lies, een jonge vrouw van eenvoudige komaf, in een nieuwe wereld terechtkomt als ze gaat werken voor een gefortuneerde Joodse familie. Het is dan 1934.

Ze beleeft enkele gelukkige jaren, zeker nadat zij en Daniel, de zoon des huizes, verliefd op elkaar worden. Daniel komt tijdens zijn studie in aanraking met het communisme, ziet af van zijn vaders kapitaal en wordt redacteur van De Tribune. Tegen de tijd dat de Tweede Wereldoorlog uitbreekt zijn Daniel en Lies getrouwd en wonen ze met hun eerste kind in Haarlem. Lies is zwanger van hun tweede als Daniel wordt opgepakt wegens verzetsdaden. Hij wordt verhoord, gemarteld en in 1943 gefussileerd. Na de oorlog besluit Lies haar leven te wijden aan Daniels ideaal: een communistische samenleving. Gedurende de Koude Oorlog raakt ze in een steeds groter isolement. Haar eenzaamheid en verbittering brengen haar uiteindlijk tot een onvergeeflijke daad.

Deze roman draait om loyaliteit en verraad, om grote liefde die omslaat in onmacht, hardheid en vervreemding.

Josha Zwaan is onder andere auteur van het bekende boek 'Parnassia', haar debuut in 2010.

Zij brengt net als de andere gasten bij 'Boeken met Michel' haar eigen muziek mee. Zo zijn onder andere Alma Mahler en Nikitov te beluisteren.

Woensdagmiddag 11 juli is er van 15.00 uur tot 16.30 uur een 'Greet&Meet' met Josha Zwaan bij boekhandel Heijink aan de Markt in Hardenberg. Daar zal Josha vertellen over 'Saturnusplein 3' en is er tevens gelegenheid om nader kennis met haar te maken.

Woensdag 18 juli 2018 wordt van 19.00 uur tot 20.00 uur het interview met Lucas Zandberg herhaald. Michel spreekt dan met hem over 'De Rendemenstdenker', waarin Zandberg beschrijft hoe tegengestelde belangen binnen het onderwijs effect hebben op het onderwijs zelf en op leerlingen.

Luister Live

Nu en Straks

Luister onderweg met TuneIn