NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

'Boeken met Michel' is een wekelijks boekenprogramma dat live op de woensdagavond van 19.00 uur tot 20.00 uur wordt uitgezonden. Een auteur, beeldend kunstenaar of prominent is dan een uur lang te gast in het programma.

Auteurs worden geïnterviewd over hun nieuwste boek, beeldend kunstenaars en prominenten over welk boek zij belangrijk of bijzonder vinden.

Elke gast brengt zijn of haar eigen muziek mee en vertelt waarom voor deze nummers is gekozen.

Het team van 'Boeken met Michel' bestaat uit Geja Leever (redactie en fotografie), Michel Oskam (presentatie), Thea Uri (beheer facebookpagina) en Wessel Westerhoff (techniek).

Esther Scholten - Foto: Edwin WesterhoffEsther Scholten (Hardenberg) is woensdag 14 augustus 2019 van 19.00 uur tot 20.00 uur te gast in de uitzending van 'Boeken met Michel'. Michel spreekt dan met haar over haar boek 'Liefde door Scherven heen'.

In 'Liefde door Scherven heen' beschrijft Esther Scholten hoe een jonge vrouw van haar prins op het witte paard droomt. De man van haar dromen heeft echter een schaduwkant. Keihard leert ze wat het betekent met iemand te leven wiens bestaan in het teken staat van een verslaving.

Dit is in een notendop het levensverhaal van Esther Scholten. Gevangen in een duivels dilemma van liefde en verstand moet ze, gekweld door twijfels, uiteindelijk een pijnlijke keuze maken die het leven van haar geliefde, haar kinderen en niet in de laatste plaats van zichzelf onherroepelijk zal veranderen.

Scholten brengt net als de andere gasten bij 'Boeken met Michel' haar eigen muziek mee. Zo zijn onder andere The Kelly Family en Dana Winter te beluisteren.

Daarnaast stelt Esther Scholten een gesigneerd exemplaar van 'Liefde door Scherven heen' beschikbaar voor de prijsvraag.

Woensdag 21 augustus 2019 is Antoinette Kalkman gast bij 'Boeken met Michel'. Michel spreekt dan met haar over haar boek 'Bonuszoon'.

Tieme Woldman 5611Tieme Woldman (Zwolle) is woensdag 15 mei 2019 van 19.00 uur tot 20.00 uur te gast bij 'Boeken met Michel'. Michel spreekt dan met hem over zijn nieuwste boek 'Doodzonde'.

In 'Doodzonde' beschrijft Woldman hoe Johan Ruisbeek, deelnemer aan een sportevenement in Drenthe, op de top van de VAM-berg in Wijster met een bijzonder wapen wordt vermoord.

Rechercheur Tom Wessels ontdekt dat het slachtoffer door een oude zakenpartner met de dood is bedreigd en trekt alles uit de kast om de verdachte tot een bekentenis te brengen.

Het slachtoffer blijkt echter een dubbelleven te hebben geleid en Wessels stuit op twee andere verdachten die hem zeer na staan.

Wessels blijft zoeken en jaagt de moordenaar op, maar die is nog niet klaar met zijn karwei...

'Doodzonde' is het eerste deel in een reeks over rechercheur Tom Wessels.

Tieme Woldman brengt net als de andere gasten bij 'Boeken met Michel' zijn eigen muziek mee. Zo zijn onder andere Golden Earring en The Heavy te beluisteren.

Daarnaast stelt Tieme Woldman een gesigneerd exemplaar van 'Doodzonde' beschikbaar voor de prijsvraag.

Woensdag 22 mei 2019 is Paul Harmsen (Frankrijk) gast bij 'Boeken met Michel'. Michel praat dan met hem over zijn boek 'Ja, maar ...'.

 

Maria Boonzaaijer WEB kleinMaria Boonzaaijer (Barneveld) is woensdag 8 mei 2019 van 19.00 uur tot 20.00 uur te gast in de uitzending van 'Boeken met Michel'. Michel spreekt dan met haar over haar boek 'Joodse buren'.

In 'Joodse buren' beschrijft Maria Boonzaaijer hoe op een zondagmorgen in Amsterdam in 1943 Josefien Langeveldt, moeder van acht kinderen, met haar doodzieke baby Lise, op weg is naar de huisarts. Onderweg stuit ze op een razzia. Een radeloze jonge vrouw probeert haar zuigeling in Josefiens armen te leggen: “Red mijn dochtertje!' Josefien vlucht in paniek weg. Haar weigering om te helpen blijft Josefien achtervolgen tot ver na de oorlog, als er beneden haar Joodse buren komen wonen.

Maria Boonzaaijer is behalve auteur ook docent drama, stemcoach en chansonnière.

Cover boek'Joodse buren' is haar derde roman. Haar debuut 'Papa Tango' (2009) schreef ze tijdens een vierjarige zeilreis rond de wereld. In 2013 verscheen haar literaire roman 'Het vreemde meisje'.

Boonzaaijer brengt net als de andere gasten bij 'Boeken met Michel' haar eigen muziek mee. Zo is onder andere muziek uit 'Schindlers List' en Amalia Rodrigues te beluisteren.

Woensdag 15 mei 2019 is Tieme Woldman (Zwolle) gast bij 'Boeken met Michel'. Michel praat dan met hem over zijn boek 'Doodzonde'.

Chaja Polak (Amsterdam) is woensdag 1 mei 2019 van 19.00 uur tot 20.00 uur te gast in de uitzending van 'Boeken met Michel'. Michel spreekt dan met haar over haar boek 'De MAN die geen hekel had aan joden'.

In april 1944 werden de ouders van Chaja Polak op hun onderduikadres gearresteerd en gedeporteerd naar Duitsland. Eén van de agenten die de arrestatie verrichtte, zou enkele maanden later de naaste medewerker worden van Willem van Boetzelaer in het naar hem genoemde 'commando-Van Boetzelaer', een onderdeel van de Sicherheidsdienst.

Naar aanleiding van het uitkomen van het boek 'Oorlogsouders' van de dochter van Van Boetzelaer waarin zij haar vader portretteert als iemand die weliswaar vrijwillig was toegetreden tot de Waffen-SS, de pech had zich op het verkeerde moment in de verkeerde kringen te bevinden, maar geen hekel had aan joden. Uit onderzoek blijkt dat de feiten in het boek over Van Boetzelaer niet altijd blijken te kloppen en Polak besluit haar eigen verhaal te schrijven.

In 'De MAN die geen hekel had aan joden' verweeft Polak verleden en heden tot een waarschuwing tegen gesjoemel met de feiten van de geschiedenis.

Chaja Polak schrijft romans, verhalen en poëzie. Haar werk werd genomineerd voor de Libris Literatuurprijs en is vertaald in het Engels, Duits, Deens, Italiaans en Hongaars. 'De MAN die geen hekel had aan joden' is haar eerste non-fictieboek.

Polak brengt net als de andere gasten bij 'Boeken met Michel' haar eigen muziek mee. Zo zijn onder andere Landi en Theodorakis te beluisteren.

Woensdag 8 mei 2019 is Maria Boonzaaijer (Barneveld) gast bij 'Boeken met Michel'. Michel praat dan met haar over haar boek 'Joodse Buren'.

Alwin te Rietstap (Hardenberg) is woensdag 24 april 2019 van 19.00 uur tot 20.00 uur te gast in de uitzending van 'Boeken met Michel'.

Michel spreekt dan met hem onder andere over 'Dietrich Bonhoeffer, 1906-1945' van Ferdinand Schlingensiepen.

Dietrich Bonhoeffer was een vooraanstaand Duits kerkleider, theoloog, verzetsstrijder tegen het nazisme en schrijver. Hij nam deel aan de samenzwering tegen Adolf Hitler met als doel hem te doden.

Uiteraard spreekt Michel met Alwin te Rietstap ook over de verdere inhoud van zijn boekenkast en of hij eigenlijk wel tijd heeft om te lezen.

Alwin te Rietstap brengt net als de andere gasten bij 'Boeken met Michel' zijn eigen muziek mee. Zo zijn onder andere U2 en Caudia de Breij te beluisteren.

Woensdag 1 mei 2019 is Chaya Polak (Amsterdam) gast bij 'Boeken met Michel'. Michel praat dan met haar over haar boek 'De man die geen hekel had aan joden'.

Esther Boek

Esther Boek (Uden) is woensdag 17 april 2019 van 19.00 uur tot 20.00 uur te gast in de uitzending van 'Boeken met Michel'. Michel spreekt dan met haar over haar boek 'De perfecte moeder'.

In 'De perfecte moeder' beschrijft Esther Boek hoe Nelleke en Helena elk op hun eigen manier proberen te ontsnappen aan hun verstikkende verleden.

Nelleke wil vluchten uit het armoedige bestaan waaruit ze voorkwam en zal daarvoor tot het uiterste gaan.

Helena  groeit op in een voor de buitenwereld perfect gezin. Maar is dat wel zo? Wat er achter de gesloten deuren gebeurt blijft lang verborgen.

Esther Boek probeert antwoord te geven op de vraag of en hoe je het systeem waarin je opgroeide kunt ontlopen als dat systeem je nooit meer loslaat.

Ferdinand

Boek brengt net als de andere gasten bij 'Boeken met Michel' haar eigen muziek mee. Zo zijn onder andere Culture Club en Queen te beluisteren.

Daarnaast stelt Esther Boek een gesigneerd exemplaar van 'De perfecte moeder' beschikbaar voor de prijsvraag.

Woensdag  24 april 2019 is Alwin te Rietstap, wethouder van Hardenberg, gast bij 'Boeken met Michel'. Michel spreekt dan met hem onder andere over het boek 'Dietrich Bonhoeffer' geschreven door Ferdinand Schlingensiepen.

FOTO YASMIJN TAN auteur Wilbert van HaneghemWilbert van Haneghem (Amsterdam) is woensdag 10 april 2019 van 19.00 uur tot 20.00 uur te gast  in de uitzending van 'Boeken met Michel'. Michel spreekt dan met hem over zijn boek 'Schipbreuk in het paradijs'.

In 'Schipbreuk in het paradijs' beschrijft Wilbert van Haneghem hoe hij en zijn vriendin Marjan een bootreis maken van Lombok naar Komodo.

Wat een idyllische en romantische bootreis had moeten zijn gaat vreselijk mis, de boot dreigt te zinken en maakt water. Er zijn vijfentwintig mensen aan boord, er is slechts één sloep voor vier personen en de kust is bijna niet te zien.

In verschillende groepjes proberen de drenkelingen naar een eiland te zwemmen en te peddelen. Zonder eten en drinken overleven ze twee dagen en nachten in zee tot ze uiteindelijk bij toeval door vissers worden gered.

Wilbert van Haneghem schrijft al lang teksten voor diverse media. Ook werkte hij mee aan reisboeken als 'Hoe word ik wereldreiziger?' en 'Hoe reis ik solo?” Sinds 2005 vliegt hij als steward de wereld over.

Van Haneghem brengt net als de andere gasten bij 'Boeken met Michel' zijn eigen muziek mee. Zo zijn onder andere Mr. Probz en John Legend te beluisteren.

Daarnaast stelt Wilbert van Haneghem een gesigneerd exemplaar van 'Schipbreuk in het paradijs' beschikbaar voor de prijsvraag.

Woensdag 17 april 2019 is Esther van Boekel (Uden) gast bij 'Boeken met Michel'. Michel praat dan met haar over haar boek 'De perfecte moeder'.

Luister Live

Nu en Straks

10:00-12:00
Kerk op Zondag
12:00-13:00
Gewijde Muziek
13:00-15:00
Non-Stop Zondagmiddag
15:00-16:00
Boeken met Michel (H)
16:00-17:00
Strictly Country

Luister onderweg met TuneIn