NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

open dag hospiceHARDENBERG - Afgelopen week hield hospice ’t Huis aan de Vecht in Hardenberg maar liefst drie dagen Open Huis. Op donderdag 11 oktober, vrijdag 12 oktober en zaterdag 13 oktober was iedereen welkom om een kijkje te komen nemen en zich te laten informeren hoe het er in het hospice aan toe gaat.

De vrijwilligers van het hospice waren aangenaam verrast dat ruim 200 mensen van de gelegenheid gebruik maakten het hospice te bezoeken. “We hadden speciaal een ochtend voor onze donateurs maar ook was er gelegenheid voor de buren en mochten we daarnaast ook nog een groot aantal scholieren van het voortgezet onderwijs welkom heten” zegt Jan Hamhuis, samen met de coördinatoren Karien Egberts, Anja de Groot en Truida van der Veen de drijvende kracht achter de organisatie.

"Het is onmogelijk om alles te noemen, maar wat hadden we weer geweldige dagen en wat hebben we veel complimenten mogen ontvangen. Vooral het wonen in een hospice is goed naar voren gekomen.", aldus Hamhuis.

“Wat mooi wat jullie allemaal doen, het is net een gewoon huis!” was de opmerking vaak gehoord werd. “En alles wat de gast nog graag wil is bij jullie mogelijk!”

Tijdens deze dagen waren natuurlijk ook veel van de vrijwilligers aanwezig om rondleidingen te geven of informatie te verstrekken. Ook mooi dat op zaterdagmorgen nog een meisje van de jeugdgroep “Teenz” (zij kwamen vrijdagavond met 22 personen) een enveloppe kwam brengen met wat zakgeld van alle kinderen en een mooie kaart met een dankwoord!

De vrijwilligers van het hospice hebben het als een voorrecht beschouwd om al deze bezoekers in het hospice te mogen ontvangen. Volgens hen was de belangstelling was letterlijk en figuurlijk weer hartverwarmend. 

Luister Live

Luister onderweg met TuneIn