NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

DEDEMSVAART - Een dierbare die overlijdt laat een grote leegte na. Naast de rouwverwerking, moeten er ook allerlei zaken geregeld worden. Juist op het moment dat je hoofd daar helemaal niet naar staat. Om nabestaanden hierbij te ondersteunen hebben De Kern en De Stuw een Handboek rouwverwerking gemaakt.

Het handboek nodigt uit om praktische zaken rond een overlijden op een rij te zetten. De Stuw en De Kern hopen dat dit handboek een praktische steun kan zijn in tijden van verdriet en rouw. Beide organisaties bieden vanuit hun eigen expertise ondersteuning.

Ondersteuning
In mei 2017 werd in Dedemsvaart een avond ‘Omgaan met rouw’ georganiseerd, omdat onder meer huisartsenpraktijken aangaven dat een toenemend aantal mensen behoefte heeft aan ondersteuning bij rouwverwerking. ‘Rouw is de achterkant van liefde’, het is een van de uitspraken die die avond werden gedaan. Onder meer die avond was voor De Stuw en De Kern de aanleiding om een handboek over rouwverwerking te maken.


Presentatie
Het eerste handboek wordt dinsdag 16 oktober om 15.30 uur officieel overhandigd aan wethouder Gitta Luiten, dit gebeurt in De Baron in Dedemsvaart.


Downloaden
Het Handboek rouwverwerking is te downloaden via stdekern.nl/rouwverwerking en destuw.nl/nieuws.

Heb je vragen over het Handboek rouwverwerking of wil je een papieren exemplaar aanschaffen? Neem gerust contact op De Stuw of De Kern. 

Luister Live

Nu en Straks

14:00-18:00
Sportradio
18:00-20:00
De Radioshow
20:00-21:00
Soulution
21:00-23:00
Dutch Blues Radio (H)
23:00-23:59
Non-Stop Zaterdagnacht

Luister onderweg met TuneIn