NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

Jozua Douglas schrijver van het kinderboekenweekgeschenk 2018 komt bij ons langs 1DEDEMSVAART - Jozua Douglas schrijft het Kinderboekenweekgeschenk 2018. Tijdens deze week tourt hij door het hele land om boekhandels, bibliotheken en scholen te bezoeken. Op 10 oktober van 14.00 – 15.00 uur komt hij op bezoek bij Bibliotheek Dedemsvaart.

Hij vertelt over zijn boeken, zijn schrijfproces en hij leest voor. Maar Jozua zou Jozua niet zijn als hij er geen spetterende presentatie van zou maken waarbij spionagetrucs en gedachtekracht aan bod komen. Uiteraard kunnen kinderen na de presentatie hun Kinderboekenweekgeschenk laten signeren en met Jozua op de foto gaan.

Jozua Douglas is de grappigste kinderboekenschrijver van Nederland. Zijn populairste boeken zijn De verschrikkelijke badmeester (Hotze de Roosprijs, beste kinderboekendebuut), De vreselijke tweeling en de Costa Banana-reeks. Hij won twee keer de Pluim van de Senaat van de Nederlandse Kinderjury, met De gruwelijke generaal (2016) en met De ongelooflijke Ravi Ravioli (2017). Beide titels werden ook door het Kinderboekenpanel van De Wereld Draait Door benoemd tot een van de beste boeken van respectievelijk 2016 en 2017. Jozua’s boeken zijn onder meer vertaald naar het Deens, Duits, Fins, Portugees, Koreaans, Chinees, Italiaans, Noors, Sloveens en Engels. In november dit jaar verschijnt het eerste deel in een nieuwe serie voor beginnende lezers: Keesie Kippenkop.

De Kinderboekenweek is de grootste leesbevorderingscampagne voor kinderen in Nederland en vindt plaats van woensdag 3 tot en met zondag 14 oktober. Het Kinderboekenweekgeschenk wordt jaarlijks tijdens de Kinderboekenweek door de boekhandel cadeau gedaan bij besteding van ten minste € 10,- aan kinderboeken.

Aanmelden
Meld je aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., dan ben je zeker van een plekje bij de presentatie.

Luister Live

Nu en Straks

Luister onderweg met TuneIn