Negen Pabo-studenten van NHL Stenden Hogeschool in Emmen gaan aan de slag voor 4 technische bedrijven in Hardenberg en Dedemsvaart. De studenten gaan de bedrijven helpen bedrijfsbezoeken voor basisschoolleerlingen vorm te geven. Vier bedrijven doen deze eerste ronde mee om. Dit doen ze vanuit het project Toptechniek in Bedrijf Noordoost-Overijssel.

LOCHARDENBERG - De komende jaren ontstaan er grote tekorten aan technisch personeel. Ook nu al kampen bedrijven met een tekort aan gekwalificeerd technisch personeel.

Om die reden is het belangrijk om kinderen kennis te laten maken met techniek. Al vele jaren is hier aandacht voor in Hardenberg en Dedemsvaart met de Week van de Techniek. Tijdens de Week van de Techniek gaan basisschoolkinderen en leerlingen van het voortgezet onderwijs op bedrijfsbezoek bij technische bedrijven. Deze bedrijfsbezoeken worden altijd met veel enthousiasme georganiseerd door de bedrijven.

De vierdejaars Pabo-studenten gaan de bedrijven helpen de bedrijfsbezoeken nog aantrekkelijker te maken voor de leerlingen. De studenten, die na dit studiejaar gediplomeerd leerkracht zijn, gaan samen met de bedrijven kijken hoe een bedrijfsbezoek nog interessanter gemaakt kan worden voor de leerlingen. Het is ook voor de studenten goed om technische bedrijven van binnen te zien. Zij kunnen deze ervaring gebruiken in hun latere werk als leerkracht. NHL Stenden Hogeschool in Emmen stimuleert haar studenten om ook kennis te maken met andere sectoren.

De deelnemende bedrijven zijn Ter Steege Bouw Vastgoed in Hardenberg, PM in Dedemsvaart, Drabo in Hardenberg en Schurter in Hardenberg. Het doel van zowel NHL Stenden Hogeschool in Emmen, als van Toptechniek in Bedrijf, is om het aantal bedrijven en het aantal studenten uit te breiden in de toekomst. Kinderen kunnen dan nog beter de wereld van techniek leren kennen bij enthousiaste bedrijven in de regio.