NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

De KoppelHARDENBERG - Op woensdagmiddag 1 augustus van 14.00 tot 16.00 uur organiseert Staatsbosbeheer in samenwerking met De Koppel een buitenactiviteit voor kinderen: ‘Help de boswachter en word een Koppelranger!’.

In de Koppeltuinen groeien en bloeien allerlei verschillend soorten planten. Er zijn soorten die maar één lente en zomer leven, andere worden twee of drie jaar en er zijn er ook die elk jaar weer opnieuw uitlopen. Om ervoor te zorgen dat er genoeg nieuwe planten kunnen groeien, maken ze eerst allemaal bloemen en, vaak met hulp van insecten, zaadjes. Het is afhankelijk van de soort in welke tijd van het jaar die bloeit of zaden heeft. Elke plantensoort maakt zaden met een eigen kleur, grootte en vorm. En ze worden op verschillende manieren verspreid.

Help jij de boswachter en ga je mee op onderzoek?

Koppelrangers!
De boswachters van Staatsbosbeheer helpen De Koppel met het beheer en onderhoud van de tuin. In 2018 zijn ze gezamenlijk gestart met de Koppelrangers! Wil je meer weten en leren over het Vechtdal en ook Koppelranger worden, kom dan op 1 augustus naar De Koppel. Van 14.00 tot 16.00 uur is de boswachter in de Koppeltuinen aanwezig. Voor informatie tel. 0523-273388.

Luister Live

Nu en Straks

Luister onderweg met TuneIn