NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

De Stuw Waterschap Vechtstromen Stuw de HaandrikGRAMSBERGEN / EEFDE - Smart Industry Fieldlab CAMINO organiseert op 5 juli in Eefde een informatiebijeenkomst over Nederlandse innovatieprojecten op het gebied van water en infrastructuur.

Rijkswaterstaat, ProRail, NS, Waterschap Vechtstromen, Provincie Overijssel, Gemeente Almelo, Gemeente Enschede, Sitech en vele andere partners in dit World Class Maintenance Fieldlab CAMINO delen hun kennis, nieuwe initiatieven, aanpak en ambities met de branche.

Smart maintenance
Ruben Ogink van World Class Maintenance: “Het doel van Fieldlab CAMINO is om het onderhoud van infrastructurele werken 100% voorspelbaar maken. Klassieke correctieve en preventieve onderhoudsactiviteiten volstaan niet meer. Uitdagingen rondom infra vragen om ‘just-in-time maintenance’: precies op tijd om te voorkomen dat iets stuk gaat, maar niet te vroeg om kostenverspilling tegen te gaan. Dat vergt een slimme aanpak: smart maintenance, waarbij we voluit gebruik maken van nieuwe ontwikkelingen zoals het inzetten van sensoriek, datavoorspellingsmodellen, big data en het Internet of Things (IoT).”

Lopende projecten
Sluis Eefde RijkswaterstaatTijdens de bijeenkomst op 5 juli geven de betrokken partijen toelichting over de innovatieprojecten Zelflerend Riool Almelo, Proeftuin Stuw de Haandrik, Ontwikkeling SMART SCIT (Smart Sewer Condition Inspection Tool), De pratende brug, Proeftuin CAMINO Rail en Proeftuin Sluis Eefde. In deze projecten van Fieldlab CAMINO staat het meten van de status van infrastructuur met behulp van sensoriek en gegevensanalyse centraal.

Gilbert Westdorp van Rijkswaterstaat: “In onze presentatie attenderen wij op het Interreg Noord-West project BE-GOOD. Dat is een project gericht op het creëren van kansen voor MKB bedrijven op basis van open data van overheden.” Na afloop van de CAMINO meeting geeft Rijkswaterstaat een rondleiding bij Sluis Eefde, waar bezoekers meteen een duidelijk beeld krijgen van de inzet van smart maintenance in de praktijk.

Nieuwe projecten inbrengen
Geïnteresseerde bedrijven kunnen ook nieuwe projecten of cases op het gebied van conditiemonitoring en smart maintenance inbrengen tijdens de bijeenkomst van Fieldlab CAMINO. Aanmelden De CAMINO informatiebijeenkomst vindt plaats op 5 juli aanstaande van 9.00u tot 12.00u in Landgoed Huis de Voorst, vlakbij Sluis Eefde.

Voor meer informatie of vragen, neem contact op met projectleider Ruben Ogink Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Aanmelden kan via de website https://www.worldclassmaintenance.com/event/camino-meeting/.

Luister Live

Nu en Straks

14:00-16:00
Music Memories (H)
16:00-17:00
De Stamtafel (H)
17:00-18:00
Non-Stop Dinsdagavond
19:00-21:00
Dutch Blues Radio
21:00-22:00
Time for Rock & Ballads

Luister onderweg met TuneIn