NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

Ds Jonathan ZondagDEDEMSVAART - Sommige mensen hebben achternamen die helemaal bij hun werk passen. Een van hen is de predikant Zondag. Op 15 juli wordt hij dominee in Dedemsvaart.

De afgelopen twee jaar is het predikantenteam in Dedemsvaart stevig uitgedund. Drie van de vier predikanten van de Protestantse Gemeente gingen in die tijd weg. Op dit moment is alleen ds Karsten van Staveren nog over. Hoog tijd dus voor versterking.

Ds Jonathan Zondag werkt sinds 2010 als predikant in Noord-Holland. Hij is daar verbonden aan de Protestantse Gemeenten Middenmeer en Slootdorp. Afgelopen voorjaar werd hij benaderd door de beroepingscommissie van Dedemsvaart. Via het internet hadden ze een dienst beluisterd. En die vonden ze mooi. Daarom vroegen ze om een gesprek. De contacten en het enthousiasme groeiden.

Ds Zondag wacht een aantal grote uitdagingen in Dedemsvaart. Het kerkbezoek onder de jongeren loopt terug. Er zal nagedacht moeten worden over nieuwe vormen om het geloof te beleven. Veel ouderen komen wel in de kerk. En ook zij hebben pastorale aandacht nodig. Op 15 juli doet Zondag intrede in Dedemsvaart. De dienst begint om 14.30 uur en zal gehouden worden in De Antenne aan de Wilhelminastraat.

De verbintenis zal worden geleid door ds Karsten van Staveren. Daarna zal ds Zondag de dienst verder leiden. Ook zangeres Phiona Nabasumba zal aan de dienst meewerken. Nabasumba is verbonden aan kinderhuis in Uganda. Voor dat huis zal ook worden gecollecteerd.

U kunt een interview met Ds Zondag horen in Edwin Online van 14 juli 2018:

Edwin Online 14 juli 2018 deel 1
PLAY
PAUSE
STOP
On
Off
X
59:55 min
e

Luister Live

Nu en Straks

Luister onderweg met TuneIn