NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

HARDENBERG - In samenwerking met de Baalderborg Groep, Carinova, Saxenburgh Groep, UWV en Alfa College organiseert gemeente Hardenberg zaterdag 11 november een ‘Werken in de zorg’-dag.

Van 10.00 tot 14.00 uur kunnen belangstellenden binnenlopen in het LOC Hardenberg aan de Parkweg voor een speeddate met diverse werkgevers in de zorg. De werkgevers gaan graag in gesprek met mensen die belangstelling hebben om in de zorg te werken.

De arbeidsmarkt in de zorgsector is volop in beweging. Door het toenemend aantal mensen dat gebruik maakt van de zorg, is er meer gekwalificeerd personeel nodig. Ook is er in de zorg sprake van vergrijzing van het personeelsbestand. Dat biedt kansen voor de jonge generatie en voor mensen die de overstap naar de zorg willen maken. In de gemeente Hardenberg zijn een aantal grote werkgevers in de zorg actief waaronder de Baalderborg Groep, Carinova en Saxenburgh Groep. Deze werkgevers zijn zaterdag 11 november aanwezig bij de ‘Werken in de zorg’-dag in het LOC om te vertellen welke kansen er op korte en lange termijn zijn in hun organisaties. Ook zijn er werknemers van deze organisaties aanwezig, die vertellen over hun eigen ervaring als professional in de zorg. Medewerkers van het Alfa College informeren belangstellenden over opleidingen in de zorg.

De Baalderborg Groep verwacht dat zij voor de ondersteuning van cliënten in zowel de ouderenzorg als de gehandicaptenzorg in de nabije toekomst meer zorgprofessionals nodig heeft. Daarbij gaat het onder andere om verzorgende IG (niveau 3) in de ouderenzorg en (assistent)begeleiders (niveau 2 en 3) binnen de Gehandicaptenzorg vooral voor de doelgroep cliënten met een wat complexere zorgvraag.

Carinova is met 3600 medewerkers actief op drie zorggebieden: thuiszorg, woonzorg en huishoudelijke hulp. Carinova is hoofdzakelijk werkzaam in het verzorgingsgebied Zuidwest en Noord Overijssel. De medewerkers zetten zich iedere dag in om bewoners en cliënten de beste zorg te bieden. Carinova gelooft in leren door werken in de praktijk. Zij leiden hiervoor eigen medewerkers op en bieden regelmatig ruimte aan zij-instromers met hart voor de zorg. Voor leerlingen en studenten in een zorgopleiding biedt Carinova ook een kans hun kennis en ervaring te vergroten als Talent Nurse.

De Saxenburgh Groep haalt landelijk hoge scores op het gebied van patiënttevredenheid en gastvrijheid. De komende jaren bouwt Saxenburgh Groep een compleet nieuw ziekenhuis in Hardenberg en wordt een aantal ouderenzorglocaties vernieuwd. Zo draagt Saxenburg Groep bij aan een toekomstbestendig aanbod van ziekenhuiszorg, ouderenzorg en revalidatiezorg in het Vechtdal. De Saxenburgh Groep zoekt nieuwe collega’s. De organisatie heeft vacatures voor verzorgenden IG (niveau 3) en verpleegkundigen (vanaf niveau 4) in de ouderenzorg.

Voor het ziekenhuis zoekt de Saxenburgh Groep gespecialiseerde zorgprofessionals, zoals fysiotherapeuten, verpleegkundig specialisten en anesthesiemedewerkers, maar ook SEH artsen, reumatologen en andere medisch specialisten. De Saxenburgh Groep komt ook graag met belangstellenden in gesprek die nog niet in de zorg werkzaam zijn en de overstap naar de zorg willen maken.

Wethouder René de Vent van de gemeente Hardenberg en Henri Janssen, voorzitter raad van bestuur Saxenburgh Groep, zijn zaterdag 11 november vanaf 11.00 uur ook aanwezig bij deze ‘Werken in de Zorg’-dag om met belangstellenden in gesprek te gaan over de kansen in de zorg. De ‘Werken in de Zorg’-dag op 11 november in LOC Hardenberg start om 10.00 uur en is een initiatief van de gemeente Hardenberg in samenwerking met de Baalderborg Groep, Carinova, Saxenburgh Groep, UWV, Alfa College en ATC Dienstenbedrijf.

Luister Live

Nu en Straks

12:00-13:00
Gewijde Muziek
13:00-15:00
Non-Stop Zondagmiddag
15:00-16:00
Boeken met Michel (H)
16:00-17:00
Strictly Country
17:00-19:00
Gloriesound

Luister onderweg met TuneIn