NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

Marslanden

HARDENBERG - De bouw van nieuwe woningen in de Hardenbergse wijk Marslanden gaat van start.

Het gebied 'De Cirkel' is in het afgelopen half jaar bouwrijp gemaakt. In totaal worden hier de komende periode circa 190 woningen gebouwd. Er zijn nog twee vrije kavels voor een twee-onder-een-kapwoning beschikbaar. Daarnaast bieden ontwikkelaars koop- en huurwoningen aan. Op maandag 2 juli tussen 18.00 en 19.30 uur presenteren gemeente en ontwikkelaars hun aanbod op een informatiemarkt in het gebied.

De Hardenbergse woonwijk Marslanden wordt in noordelijke richting uitgebreid. Deelgebied De Cirkel ligt aan de noordoostkant van de Van Coeverdenstraat en grenst aan de bestaande woningen in Marslanden. In de Cirkel liggen 35 vrije kavels die de gemeente Hardenberg uitgeeft. Een groot aantal van deze particuliere bouwkavels is al verkocht. Particulieren bouwen hier de komende maanden een vrijstaande of twee-onder-een-kapwoning. Ook zijn veel kavels in optie genomen. Er zijn nog 2 gemeentelijke kavels voor een twee-onder-een-kapwoning beschikbaar. Meer informatie hierover staat op www.hardenberg.nl/marslanden. Belangstellenden kunnen contact opnemen met het Woonteam van de gemeente Hardenberg door te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Projectmatige woningbouw
Roosdom Tijhuis bouwt in De Cirkel woningen in verschillende prijsklassen. De verkoop van een eerste fase koopwoningen, bestaande uit 6 rijwoningen en 14 halfvrijstaande woningen, is gestart. Ook Ter Steege Bouw Vastgoed is gestart met de verkoop van 6 twee-onder-een-kapwoningen en 4 rijwoningen in De Cirkel. Enkele andere ontwikkelaars bouwen projectmatig woningen in De Cirkel. De gemeente Hardenberg en Roosdom Tijhuis maken met woningstichting De Veste afspraken over de bouw van sociale huurwoningen.

Start bouw
Nu het gebied bouwrijp is, kan de bouw van de woningen van start gaan. Wethouder Martijn Breukelman staat op maandag 2 juli samen met de toekomstige bewoners van De Cirkel stil bij deze feestelijke mijlmaal. Hij geeft dan ook het startsein voor de bouw.

Informatiemarkt
Ter gelegenheid van de start van de bouw, organiseren de gemeente Hardenberg en Roosdom Tijhuis in samenwerking met de ontwikkelaars een informatiemarkt. Belangstellenden kunnen het aanbod aan kavels en nieuwbouwwoningen in De Cirkel bekijken. En ze kunnen alvast een kijkje nemen in het gebied. Tijdens de informatiemarkt is er natuurlijk ook aandacht voor duurzaam bouwen.

De informatiemarkt vindt plaats op maandag 2 juli tussen 18.00 en 19.30 uur in De Cirkel, ter hoogte van Schoutenhof en Heemsermarsweg. Voetgangers en fietsers bereiken deze locatie vanuit de bestaande bebouwing in Marslanden of vanaf de Amaliabrug via de Schoutenhof. Met de auto is De Cirkel  bereikbaar vanuit de richting Collendoorn via de Havezateweg, Eugenboersdijk en Heemsermarsweg.

Welkom thuis in Marslanden
Marslanden is een ruim opgezette woonwijk in Hardenberg. Je woont er in een complete, eigentijdse en veelzijdige wijk. In de directe omgeving ligt veel groen & water. Je staat in no time midden in de natuur! De wijk heeft de nodige voorzieningen en winkels. Bovendien liggen het centrum van Hardenberg en de woonboulevard op loopafstand. Omzien naar elkaar is er heel gewoon. Je voelt je er al snel thuis! Meer informatie: www.thuisinmarslanden.nl

Luister Live

Nu en Straks

Luister onderweg met TuneIn