windmolenDEDEMSVAART/OMMEN/HARDENBERG - De bouw van Windpark De Veenwieken is aanstaande. Daarom organiseren de initiatiefnemers van het windpark – De Wieken B.V. en Raedthuys Pure Energie – op dinsdag 26 juni 2018 een inloopavond over de bouw van de tien windmolens en het transport dat hiervoor nodig is.

Voor de bouw van windmolens moet er vooral veel beton en grond worden aan- en afgevoerd. Dit gebeurt met vrachtwagens. Daarnaast zijn er grote transporten nodig om de onderdelen van de windmolens op hun plek te krijgen. Hiervoor zijn voorbereidingen getroffen. Zo is er een route bepaald voor het bouwverkeer en het grote transport, zodat dit zo veilig mogelijk verloopt en met zo min mogelijk hinder voor de omgeving.

Tijdens de inloopavond kunnen bezoekers op plattegronden zien wat deze rijroutes zijn, wordt de planning van de bouw geschetst en kunnen bezoekers vragen stellen aan de initiatiefnemers, de gemeente Hardenberg en de provincie Overijssel.

De inloopavond is op dinsdag 26 juni 2018 van 19.00 tot 21.00 uur. Bezoekers kunnen de inloopavond bezoeken op het tijdstip dat het hen uitkomt, er is geen plenair gedeelte of een presentatie.

De inloopavond wordt gehouden in buurthuis Ommerkanaal, Ommerkanaal-West 22 in Ommen. Om in te schatten hoeveel mensen er komen, waarderen De Wieken B.V. en Raedthuys Pure Energie het erg als bezoekers via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. laat weten dat ze de inloopavond zullen bezoeken.

Via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. kunnen inwoners en andere betrokkenen ook altijd contact opnemen en zich opgeven voor de mailing zodat zij op de hoogte wordt gehouden.

Over Windpark De Veenwieken
Windpark De Veenwieken is een initiatief van duurzaam energiebedrijf Raedthuys Pure Energie en De Wieken B.V. De tien windmolens krijgen een ashoogte van 98 meter en een tiphoogte – het bovenste puntje van de wiek als deze recht overeind staat – van 149,5 meter. De tien windmolens wekken naar verwachting 70 miljoen tot 75 miljoen kilowattuur (kWh) per jaar op. Dat is evenveel als 23.000 tot 25.000 huishoudens verbruiken (bij 3000 kWh per huishouden).

Meer informatie staat op www.windparkdeveenwieken.nl