NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

GRAMSBERGEN - Voor mensen met een beperking was er in Hardenberg al een rondrit in een truck. Daar komt nu de G-parade bij, een feestelijke vaartocht vanuit Gramsbergen op de Overijsselse Vecht naar Duitsland en het Kanaal Almelo - de Haandrik richting Coevorden.

De G-parade heeft plaats op zaterdag 7 juli. Er wordt ingescheept op het terrein van café-bierbrouwerij Mommeriete in Gramsbergen.

Zanger Hans van der Velde vermaakt eerst de deelnemers, waarna de afvaart rond 11.30 uur is. Anderhalf uur later meren de boten weer af in Gramsbergen en krijgen de passagiers een lunch aangeboden.

Tot de vloot behoren de in Gramsbergen nagebouwde zomp, met een lift waardoor mensen met een rolstoel aan boord kunnen, en de snikke Johannes Veldkamp, een in 1907 gebouwde Groningse trekschuit. Verder werkt de Havenvereniging Coevorden mee met een drietal schepen evenals individuele booteigenaren. Leden van Roeivereniging Salland en Kanovereniging Hardenberg begeleiden de vloot met diverse soorten roeiboten en kano’s.

De G-parade is een initiatief van de Stichting ProGram, Baalderborg Groep en Rotary Hardenberg. Het evenement staat vooral in het teken van mensen met een beperking en hun begeleider/mantelzorger. Dit met als doel om hen een onvergetelijke dag te bezorgen met een vaartocht op het Kanaal Almelo – de Haandrik en de Overijsselse Vecht.

In 2016 vond er al een geslaagde pilot plaats maar de eerste officiële G-parade ging vorig jaar niet door toen er Code Oranje werd afgegeven door de weerprofeten. De initiatiefnemers Ronald Belser en Emil Baveld gaan er vanuit dat er dit jaar gevaren kan worden. “Vorig jaar moesten we helaas de parade afgelasten. De weersvoorspellingen waren gewoon te slecht. Dat konden we de deelnemers niet aandoen”, aldus Belser. Baveld vult aan: “We hopen van harte dat de parade dit jaar door kan gaan. We doen er alles aan, maar een factor hebben we niet in de hand, het weer. We hebben er echter alle vertrouwen in dat het dit jaar goed gaat komen.”

De G-parade dingt dit jaar mee naar een prijs in de leefbaarheidswedstrijd Kern met Pit, uitgeschreven door de Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij. Het project is in januari gepresenteerd door Stichting ProGram en doorstond toen de selectiecriteria. “Om in aanmerking te komen voor de titel Kern met Pit moeten we het dit jaar realiseren en daar gaan we voor op 7 juli”, aldus Ronald Belser.

Mensen uit de doelgroep kunnen zich met hun begeleider aanmelden via de Mariet Luiken van de Baalderborg Groep via het emailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Zie ook de website www.gparade.nl

Luister Live

Nu en Straks

10:00-12:00
Kerk op Zondag
12:00-13:00
Gewijde Muziek
13:00-15:00
Non-Stop Zondagmiddag
15:00-16:00
Boeken met Michel (H)
16:00-17:00
Strictly Country

Luister onderweg met TuneIn