Verkiezing topcoach 2017HARDENBERG - Van de maar liefst 700 aanmeldingen voor topcoach van het jaar 2017 behoort Herman Nijeboer, praktijkbegeleider Installatietechniek bij RTC Hardenberg in de categorie Opleidingsbedrijf tot de drie finalisten.

De benoeming tot topcoach mag een geweldige prestatie worden genoemd. Herman Nijeboer werkt sinds 2012 bij RTC Hardenberg. Anthony Brak van Installatiewerk Noord Oost Flevoland werd uitgeroepen tot TopCoach van het jaar 2017. Ook in de categorieën Groot en MKB werden de topcoaches van het jaar gekozen. De verkiezing op 7 november werd voor het tweede jaar op rij georganiseerd door OTIB, het Opleidings- en Ontwikkelingsfonds voor het Technisch Installatiebedrijf. Met de prijs spreekt OTIB de waardering uit voor alle praktijkopleiders die zich inzetten om talent te begeleiden en te ontwikkelen en daarmee de branche met vakmensen te versterken.

Aan het begin van het jaar werden er maar liefst 700 kandidaten genomineerd voor de Topcoach van het jaar. De jury bestaat uit Dennis van der Geest (ambassadeur Topstarters), Loek Nieuwenhuis (lector beroepspedagogiek), René van Tol (SBB brancheoverkoepelend praktijkbegeleider 2017), Zwanny Naber (voorzitter OTIB namens FNV), Toon Gerbrands (directeur PSV) en Doekle Terpstra (voorzitter Uneto-Vni). Zij hebben de 3 finalisten en de uiteindelijke winnaars gekozen in 3 categorieën na ruim 40 bedrijfsbezoeken.