NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

maurits en MalikVILSTEREN - ‘Wat is nu het verschil tussen de Eerste en de Tweede Kamer? Wat kan ik eraan doen om kleinschalige zorg op het platteland onder de aandacht te krijgen bij de politiek? Waar kan ik melden dat ik het met een bepaalde wet niet eens ben?’ Dit zijn zomaar een handjevol vragen waar kamerleden Malik Azmani (VVD) en Maurits von Martels (CDA) graag antwoord op geven tijdens hun ‘meet & greets’ in Vilsteren. Ook vragen op het gebied van regionale of landelijke politiek? Op 9 juni a.s. houdt het tweetal tussen 10 en 12 uur weer een spreekuur bij Herberg de Klomp in Vilsteren.

De ontmoetingsochtenden laagdrempelig en vooral gezellig. Bezoekers worden door de echtgenotes van beide politici ontvangen met koffie in de hal van Herberg de Klomp. Wanneer ze ‘aan de beurt’ zijn schuiven ze wat verderop in de glazen spreekkamer aan bij Azmani en Von Martels voor een persoonlijk gesprek. Daarbij worden de meest uiteenlopende onderwerpen besproken, want veel onderwerpen waarmee we in ons dagelijkse leven te maken krijgen worden in mindere of meerder mate bepaald door de politiek.

De spreekuren zijn interessant voor inwoners van het Vechtdal, maar ook voor de beide Kamerleden zelf. “Kamerleden komen op voor de regio”, zegt Maurits von Martels. “U krijgt de kans om te vertellen wat er bij u leeft en speelt. Als Kamerleden zien we onszelf als politieke tolk. Het regionale geluid willen wij vertalen naar Den Haag en vice versa! Hopelijk kunt u ons een handje helpen.”

Dat beiden een andere politiek kleur hebben, maakt eigenlijk niets uit. “We zijn allebei kamerlid en we hebben ieder zo onze eigen expertise. Wat dat betreft vullen we elkaar goed aan”, zegt Malik Azmani. “Mochten we op bepaalde vragen geen antwoord weten, dan weten we de weg in Den Haag en kunnen het snel bij de juiste persoon neerleggen.”

Het eerstvolgende spreekuur wordt gehouden op zaterdag 9 juni tussen 10:00 en 12:00 uur bij Herberg De Klomp in Vilsteren.

Luister Live

Nu en Straks

10:00-12:00
Kerk op Zondag
12:00-13:00
Gewijde Muziek
13:00-15:00
Non-Stop Zondagmiddag
15:00-16:00
Boeken met Michel (H)
16:00-17:00
Strictly Country

Luister onderweg met TuneIn