NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

OmmerschansOMMEN - Vereniging Ommerschans ontving op maandagavond 28 mei de Cultuurprijs Ommen 2018 uit handen van wethouder Ko Scheele.

Met de Cultuurprijs toont de gemeente Ommen haar waardering voor individuele personen of organisaties die zich inzetten voor het culturele leven in Ommen. Zij voegen daarmee iets toe aan de cultuurwaarde voor Ommen of behoud van cultuurwaarden die anders verloren waren gegaan. Een jury van deskundigen en het publiek verkozen de Vereniging Ommerschans tot winnaar.

Inwoners konden de afgelopen maanden kandidaten aandragen voor de Cultuurprijs. De jury heeft uit een tiental aanmeldingen een selectie gemaakt van drie kandidaten. Het publiek kon vervolgens haar stem uitbrengen op één van de drie genomineerden: Fotografie Ron Feijen, Popkoor Vocalicious en Vereniging Ommerschans. De stem van het publiek telde even zwaar mee als de stem van de jury.

Tijdens een feestelijke avond met verschillende optredens in de Carrousel werd bekend gemaakt dat de Vereniging Ommerschans zich winnaar mag noemen van de Cultuurprijs Ommen 2018. “De Vereniging Ommerschans zet zich in om het verhaal en de geschiedenis van de Ommerschans en zijn voormalige bewoners op de kaart te zetten. Indrukwekkend wat de zeer actieve vrijwilligers hiervoor doen. De Ommerschans is één van de Koloniën van Weldadigheid die juist dit jaar poogt om UNESCO Werelderfgoed te worden. Dankzij de vrijwilligers is al veel bekend geworden over het leven van vroeger in de Ommerschans. We zijn dan ook blij de Cultuurprijs 2018 aan de vereniging te mogen overhandigen!”, aldus wethouder Ko Scheele.

De Vereniging Ommerschans ontving naast de oorkonde een geldprijs van € 1000,-.

Luister Live

Nu en Straks

14:00-18:00
Sportradio
18:00-20:00
De Radioshow
20:00-21:00
Soulution
21:00-23:00
Dutch Blues Radio (H)
23:00-23:59
Non-Stop Zaterdagnacht

Luister onderweg met TuneIn