NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

11 10 OL diva handHARDENBERG - “Een bewoner zei dat de stem zó mooi klonk, dat hij het er koud van kreeg,” vertelt Irma de Olde, één van de wijksteunpuntcoördinatoren van Zorgcentrum Oostloorn in Hardenberg.

Woensdag 8 en donderdag 9 november traden speciaal voor de bewoners van het zorgcentrum van de Saxenburgh Groep twee diva’s van de Stichting Diva Dichtbij op. Tijdens een kleinschalig en intiem optreden brachten ze prachtige liederen ten gehore. Het doel van deze muzikale ontmoetingen is verlichting te brengen en mensen te laten ervaren dat zij naast hun ziekte of ongemak ook gewoon mens zijn. De diva’s konden worden bekostigd uit de extra gelden vanuit Waardigheid en Trots.

Irma: “Je kon zien dat bewoners er echt van genoten, ieder op zijn eigen manier. De ene zat zachtjes te wiegen, de andere was aandachtig aan het luisteren en zachtjes aan het meezingen.” Het repertoire van de diva’s varieert van klassieke liederen, aria's, musicalmelodieën tot Nederlandstalige luisternummers. “Bij een aantal liedjes waren sommige bewoners zo ontroerd, dat de tranen over de wangen liepen.” De diva legt met haar stem op heel persoonlijke wijze contact met de individuele mens. “Wij waren geroerd door wat de diva’s met hun oprechte aandacht losmaakten bij de bewoners.”

Wijksteunpunt Oostloorn organiseert wekelijks diverse activiteiten, niet alleen voor de bewoners van het zorgcentrum. “Wij hopen juist ook de buurtbewoners in ons wijksteunpunt te mogen begroeten. Kom gerust langs om te biljarten, breien, sjoelen, te genieten van een muzikaal optreden. Of kom gewoon lekker een kopje koffie of thee met ons drinken. Gezellig!” zegt Irma uitnodigend.

Luister Live

Nu en Straks

Luister onderweg met TuneIn