NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

De KoppelHARDENBERG - Met ingang van 2018 is het nieuwe themajaar van start gegaan. Dit hele jaar is er aandacht voor ‘Boombewoners’. Tot en met eind augustus is de expositie ‘Toverbos’ te zien.

Deze sprookjesachtige expositie gaat over de dieren in het bos. In het Toverbos leven veel dieren. Ze hebben allemaal zo hun eigen verhaal. Denk eens aan de eekhoorn: de hele zomer druk met het verzamelen van eten en dan kun je plots in de winter je nootjes niet meer vinden…. En de mol, het ree, het konijn en de uil. Over al deze dieren is wel wat leuks te vertellen en te horen.

De opzet van de tentoonstelling bestaat uit bomen die afgedekt zijn met een bladerdek van camouflagenetten. De muren zijn afgedekt met sfeervolle en kleurrijke theaterdoeken in bossfeer. Aan de meeste bomen zit een interactief onderdeel, bijvoorbeeld een hoorspel, voelgaten, een spiegelkast of een klein bordje met verdiepingstekst die samen met een begeleider kan worden uitgediept. En dat alles op een wijze die bij de belevingswereld van het jonge kind aansluit. Het kind denkt dat hij in een toverachtige speeltuin is, maar leert intussen over de meeste bosdieren hoe hun leven er uitziet.

Alle groepen 3 en 4 van de basisscholen in de gemeenten Hardenberg en Ommen zijn van harte welkom om deze tentoonstelling te bezoeken. En omdat het bijna grote vakantie is, kan als onderdeel van het bezoek het blotevoetenpad bezocht worden.

De Koppel is te vinden aan de Vechtstraat 8 te Hardenberg, tel. 0523-273388. Openingstijden: dinsdag t/m vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur, zaterdag en zondag van 13.00 tot 16.00 uur. De Koppel is ook een van de 5 Anjerpunten in het Vechtdal!

Luister Live

Nu en Straks

14:00-18:00
Sportradio
18:00-20:00
De Radioshow
20:00-21:00
Soulution
21:00-23:00
Dutch Blues Radio (H)
23:00-23:59
Non-Stop Zaterdagnacht

Luister onderweg met TuneIn