HARDENBERG - Vandaag, op de Dag van de Mantelzorg, heeft de Baalderborg Groep het magazine ‘Samen Sterk’ aangeboden aan het netwerk van haar cliënten. Dat zijn niet alleen mantelzorgers, maar ook familie, vrienden, vrijwilligers en andere betrokkenen. Het is een magazine vol inspiratie en informatie voor dit waardevolle netwerk.

Om het sociale netwerk rondom de cliënten uit te breiden en te versterken, startte de Baalderborg Groep vorig jaar het project ‘Samen Zorgen Dat’. Vanuit het project is nu dit magazine speciaal voor het netwerk gemaakt als attentie op de Dag van de Mantelzorg.

Samen Sterk is een blad met persoonlijke verhalen van mensen die zorg geven aan anderen. Als partner, ouder, kind, buurman, vriend, vrijwilliger of professional. Mensen die stuk voor stuk zorgen voor die onbetaalbare geluksmomentjes in iemands leven. Daarnaast is er veel praktische informatie te vinden voor mantelzorgers, vrijwilligers en andere betrokkenen. Denk bijvoorbeeld aan informatie over respijtzorg, de verzekering voor vrijwilligers en mantelzorgers, de combinatie van werk en mantelzorg en de rol van de vrijwilligers in de toekomst.

Wethouder René de Vent (gemeente Hardenberg) ontving het eerste exemplaar van het magazine uit handen van Mariëlle Altink, een cliënt die zelf in het magazine in de ‘spotlight’ staat. De Vent: ‘Dit magazine en het ‘Samen Zorgen Dat-initiatief van de Baalderborg Groep sluiten heel goed aan bij het nieuwe gemeentelijk mantelzorgbeleid dat binnenkort in de gemeenteraad wordt besproken. Om hier uitvoering aan te geven, wil de gemeente graag samenwerken met zorgorganisaties zoals de Baalderborg Groep.’

Het magazine is vanaf vandaag beschikbaar voor alle mantelzorgers en andere betrokkenen bij de cliënten van de Baalderborg Groep.

Het magazine past helemaal in de visie van de Baalderborg Groep waarin iedereen het verdient om zijn leven op een waardevolle en zo zelfstandig mogelijke manier te kunnen leven. Ook als dat op eigen kracht niet (helemaal) lukt. Daarbij staan zelfregie en samenwerking met het netwerk van familie, mantelzorgers, vrienden, vrijwilligers en anderen centraal. Het ‘Samen Zorgen Dat’-project heeft als doel het sociale netwerk rondom de cliënten te versterken, zodat hun wereld weer wat groter wordt en verder reikt dan de professionele zorgomgeving.