NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

DSCF1625HARDENBERG - Het jaar 2017 staat bij De Koppel in het teken van ‘Biodiversiteit’. De drie exposities die dit jaar te zien zijn, hebben dan ook allemaal met dit thema te maken. De fotowedstrijd was hier een onderdeel van.

De fotowedstrijd had als thema ‘Wat zit er tussen het gras’. Tot 13 oktober konden mensen hun foto inleveren. De inzendingen waren zeer gevarieerd. De jury, bestaande uit Piet Westerveld (voorzitter en fotograaf), Marijke Hagg (bioloog) en Gerrit Prenger (fotograaf), kregen de foto’s onder ogen, slechts voorzien van een nummer. De winnaar was snel en eensgezind gekozen. Op 31 oktober j.l. vond de prijsuitreiking plaats bij De Koppel. Alle fotografen waren aanwezig. De gasten werden onthaald met de warme klanken van native flutes, bespeeld door Christina Boudewijns de Kaste.

Jan van Hoek opende de avond en maakte een prachtig bruggetje van de muziek naar biodiversiteit naar de foto’s. Vervolgens nam juryvoorzitter Piet Westerveld het woord. Hij legde uit hoe de jury unaniem tot haar beslissing gekomen was. De prijs, bestaande uit een streekpakket, werd uitgereikt aan Tineke Tromp voor haar prachtige foto van een juffer. Daarna konden de aanwezigen hun foto met de jury bespreken en in de serre nog even lekker napraten met koffie, thee en cake. Op de achtergrond de sfeervolle live-muziek van Christina.

De foto’s hangen t/m eind december in de vergaderzaal. Ook hangen er gedurende deze periode nog 7 foto’s van Ad Boudewijns, van dieren, planten en bloemen, die hij in zijn omgeving heeft gemaakt.

De Koppel is te vinden aan de Vechtstraat 8 te Hardenberg, tel. 0523-273388, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Luister Live

Nu en Straks

14:00-16:00
Music Memories (H)
16:00-17:00
De Stamtafel (H)
17:00-18:00
Non-Stop Dinsdagavond
19:00-21:00
Dutch Blues Radio
21:00-22:00
Time for Rock & Ballads

Luister onderweg met TuneIn