NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

HARDENBERG - Burgemeester Peter Snijders reikt donderdag 26 april 2018 tijdens de jaarlijkse lintjesregen een Koninklijke onderscheiding uit aan Edwin Evers.

Tijdens een feestelijke bijeenkomst in theater De Voorveghter ontvangt de programmamaker en presentator van Evers Staat Op van Radio 538 het lintje. De inwoner van Hardenberg wordt benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Edwin Evers ontvangt de onderscheiding voor zijn zeer uitzonderlijke verdiensten voor de Nederlandse samenleving.

Edwin Evers maakt donderdagochtend deel uit van een gezelschap van acht*) inwoners van de gemeente Hardenberg die een Koninklijke Onderscheiding ontvangen uit handen van burgemeester Peter Snijders.

Programmamaker en radio DJ
Edwin Dienan Evers is geboren en getogen in Hardenberg. Zijn loopbaan als programmamaker en radio DJ begon in Hardenberg bij de Ziekenomroep . Op zaterdagavond draaide hij als DJ in de Hardenbergse discotheek Celebration. Zijn carrière bij de radio nam al snel een vlucht. Via de Amsterdamse zender Extra 108, Power FM en Radio 10 Gold, kreeg Evers ruim 25 jaar geleden de kans om bij Veronica aan de slag te gaan en was hij te horen op Radio 3. In 1998 maakte hij de overstap naar de KRO, waar hij op 3FM het ochtendprogramma Evers Staat Op introduceerde. Het was een gouden zet, want het programma werd verkozen tot het beste radioprogramma van 1999 en leverde Evers de eerste Marconi Award op voor beste radioman van het jaar.

Best beluisterde radioprogramma
Sinds het jaar 2000 is Evers Staat Op te horen bij Radio 538. Het is de langst lopende ochtendshow op Nederlandse radio. Anno 2018 is Evers Staat Op nog altijd het best beluisterde radioprogramma van Nederland. Met de juiste muziek, het nieuws van de dag, en zijn manier van presenteren - vaak met humor maar serieus waar nodig - verbindt Edwin via de radio heel Nederland met elkaar. Hij promoot Nederland en Oranje daar waar mogelijk, in binnen- en buitenland. Zo was hij met zijn radioshow dit jaar voor de 10e keeraanwezig bij de Olympische Spelen. “Aan het eind van dit jaar stop je met je ochtendshow op Radio 538 en wordt Nederland niet meer wakker met Evers Staat Op. Dat zal voor veel luisteraars een groot gemis zijn”, aldus burgemeester Peter Snijders.

Unicef en Ronald McDonald Kinderfonds
Sinds 2005 is Edwin Evers ambassadeur van Unicef Nederland en spreekt hij educatieve films in voor kinderen en ondersteunt hij de fondsenwervende campagnes van Unicef. Daarnaast ondersteunt Evers actief het Ronald McDonald Kinderfonds. Met diverse acties op Radio 538 vroeg Evers aandacht voor dit kinderfonds, onder andere vorig jaar met De Evers Staat op Run met een opbrengst van ruim € 134.000,00 voor de bouw van extra kamers bij het Kinderfonds Huis in Groningen.

HHC Hardenberg
Sinds 2002 adviseert Edwin Evers achter de schermen het bestuur van voetbalvereniging HHC Hardenberg over het vormgeven van sponsoracties en projecten. Zo heeft hij meegedacht over het bouwen van de staantribune voor ‘vak Q’, de uitbreiding van de businessruimte, realiseren van een traplift en vele andere voorzieningen. Ook heeft Evers het clublied gecomponeerd. Na de wedstrijden van HHC is hij in de businessclub aanwezig en is Edwin gesprekspartner voor de scheidsrechters, bestuursleden, businessclubleden en sponsoren.

Van 2007 tot juni 2015 was Edwin de ambassadeur van de Stichting 2015 Hardenberg. Deze stichting werd in 2007 opgericht om bij te dragen aan de acht Millenniumdoelen van de Verenigde Naties. Deze stichting in deze periode ruim twee miljoen euro aan goededoelenorganisaties uitgekeerd. Daaraan heeft Evers zijn steentje meer dan bijgedragen.

Onderscheidingen
Voor zijn verdiensten als radiomaker en presentator is Edwin Evers bekroond met drie Marconi Awards. In 2006 kreeg hij de Gouden RadioRing, die dat jaar voor het eerst werd uitgereikt. In 2014 ontving hij de Marconi Oevre Award uit handen van zijn inspirator André van Duin. Eerder dit jaar ontving de inwoner van Hardenberg de Gouden Harp van Bumra/Stemra voor zijn verdiensten voor de Nederlandse popmuziek.

“Vandaag komt daar opnieuw een blijk van waardering bij. Gezien de enorme uitstraling en intensiteit van jouw verdiensten voor de samenleving, heeft het Zijne Majesteit de Koning behaagd jou te benoemen tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau”, aldus burgemeester Peter Snijders in zijn toespraak voor Edwin Evers.

Luister Live

Nu en Straks

Luister onderweg met TuneIn