NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

HARDENBERG - “Zoek de verbinding en laat zien wat Hardenberg te bieden heeft” is een uitspraak die het event van Roots on Wheels samenvat.

In Boomstamrestaurant Het Heemse vond dinsdag 17 april deze bijeenkomst plaats. Met geïnteresseerden en betrokkenen werd het gesprek aangegaan over de toekomst van jongeren op het platteland van gemeente Hardenberg om zo bewustwording te creëren.

Door Roots on Wheels werd deze bijeenkomst gerealiseerd. Het event stond dan ook in het teken van samen nadenken over deze discussie. Door een creatieve manier van brainstormen werden drie aandachtspunten belicht. Er is gesproken over huisvesting, faciliteiten voor jongeren en de verbinding tussen jongeren en Hardenberg. De algehele conclusie was dat jongeren uit Hardenberg zijn op te delen in twee groepen: jongeren die tijdens en na hun studie in Hardenberg blijven en jongeren die na hun studie niet terugkeren naar Hardenberg.

Schoolbezoeken Naast de evenementen gaat dé Roots on Wheels-caravan langs bij scholen om leerlingen te bevragen over de toekomst van het platteland. Hier kunnen zij hun mening en ervaringen delen en met eventuele ideeën komen. Ook de input van deze leerlingen wordt uiteindelijk meegenomen om het platteland te versterken voor in de toekomst.

Meer gesprekken, meer plekken In totaal vinden er meerdere evenementen plaats in zeven gemeenten in Noord Overijssel: Hardenberg, Ommen, Dalfsen, Zwartewaterland, Kampen, Staphorst en Steenwijkerland. Kijk voor de precieze data en tijden op de Facebookpagina van Roots On Wheels.

LEADER Initiatiefnemer LEADER Noord Overijssel is het project Roots on Wheels gestart. Roots on Wheels zet zich in om een antwoord te krijgen op de vraag waarom jongeren het platteland verlaten en wat hieraan gedaan kan worden. De centrale boodschap : “biedt het platteland voldoende perspectief voor jongeren (v.a. 16 jaar) om er hun leven, hun werk, hun toekomst op te bouwen, hoe kijken jongeren er zelf naar, hoe denken ondernemers erover (werkgelegenheid), wat moet/kan het onderwijs”.

Luister Live

Nu en Straks

Luister onderweg met TuneIn