NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

Bergentheim PlaatsnaambordBERGENTHEIM - Gewoon Gezond Bergentheim organiseert van vrijdag 20 tot en met donderdag 26 april voor de tweede keer de Gezondheidsweek Bergentheim.

Samen met de combinatiefunctionarissen van de gemeente en lokale organisaties is een afwisselend programma samengesteld met sportieve en gezonde activiteiten voor jong en oud.

Gewoon Gezond Bergentheim, de combinatiefunctionarissen van de gemeente Hardenberg, de basisscholen, Veur mekaar, De Stuw, De Haere, huisartsenpraktijk Bergentheim en Plus supermarkt hebben net als vorig jaar de handen ineen geslagen. Samen hebben ze verschillende activiteiten georganiseerd voor alle inwoners van Bergentheim. Zo zijn er onder andere verschillende wandelingen, fietstochten, een e-biketraining, laser gamen voor jongeren en een activiteitenmiddag voor de schooljeugd. De Gezondheidsweek Bergentheim start op vrijdag 20 april met de Koningsspelen waaraan beide basisscholen meedoen.

Drink Water Challenge
Jaarlijks krijgen kinderen zo’n zes kilo suiker binnen door het drinken van zoete dranken. Tijdens de Gezondheidsweek proberen de leerlingen van de basisscholen zo veel mogelijk water te drinken tijdens de pauzes, om zo min mogelijk suiker binnen te krijgen. De leerkrachten van de basisscholen houden gedurende de week bij hoeveel suikerklontjes de kinderen binnenkrijgen met het drinken in de kleine pauze. Bij de afsluiting van de week wordt bekend gemaakt hoeveel kilo suiker op beide scholen is gedronken in de Gezondheidsweek. De verwachting is dat het dit jaar minder is dan de ruim 10 kilo van vorig jaar.

Tijdens de Gezondheidsweek zitten de leerlingen van de Casper Diemerschool en de Ds. Koningsbergerschool niet stil. Ze gaan op pad en maken kennis met voedingsadviesburo Jolanda Ahlers, boerderij Van der Veen, Plus supermarkt, de huisartsenpraktijk en fysiotherapie De Haere.

Gezamenlijke afsluiting
Op 26 april Op donderdag 26 april om 15.00 uur is de gezamenlijke swingende afsluiting van de Gezondheidsweek op het Kerkplein. De scholen ontvangen een cadeau en ook wordt de uitslag van de Drink Water Challenge bekend gemaakt.

Het programma van de gezondheidsweek vindt u op de website van de gemeente Hardenberg.

Luister Live

Nu en Straks

Luister onderweg met TuneIn