warme overdrachtHARDENBERG - Op 1 oktober is gestart met de proef ‘warme overdracht op de kraamafdeling’, een samenwerking tussen Naviva Kraamzorg en de Saxenburgh Groep.

Dit houdt in dat de kraamverzorgende naar het ziekenhuis komt voor de overdracht, zodat het ontslag van moeder en kind ontspannen verloopt. De kraamverzorgende neemt met de verpleegkundige van het ziekenhuis de bevalling en bijzonderheden door. Ze verrichten de laatste controles bij moeder en kind. Adviezen vanuit het ziekenhuis rondom de gezondheid kan de kraamverzorgende direct overnemen. Daarna bereidt de kraamverzorgende de terugreis voor. Ze begeleidt moeder en kind naar de auto en zorgt dat ze veilig op weg kunnen.

De verdere kraamtijd zet zich thuis voort. Er zijn meerdere ziekenhuizen die dit samen met Naviva hebben opgezet en dit wordt door alle partijen (moeder en kind, verpleegkundige en kraamverzorgende) als prettig ervaren.

Voor toekomstige ouders organiseert de Saxenburgh Groep op dinsdag 21 november wederom een zwangerenvoorlichtingsavond. Belangstellenden zijn van 19.30 tot 21.00 uur van harte welkom in Brasserie Santé. Zwangere vrouwen ontvangen tijdens deze avond een leuke goodiebag, samengesteld door medewerkers van de kraamafdeling. Deelname is gratis. Belangstellenden voor de voorlichtingsavond kunnen zich aanmelden via het aanmeldingsformulier op de pagina gyneacologie & verloskunde op de website: www.saxenburgh.nl. Ook kunt u een mail sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.