NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

Welkom in BanthumBERGENTHEIM - Op donderdag 19 april is er in kerkgebouw De Hoeksteen in Bergentheim een inloopbijeenkomst over de herinrichting van het Bastingplein in Bergentheim.

Virtual Reality
Tussen 18.30 en 21.00 uur laat de gemeente Hardenberg samen met de werkgroep Bastingplein het concept-inrichtingsplan zien. Naast een ontwerp op papier is het ook mogelijk om via Virtual Reality virtueel door het projectgebied te lopen om te kijken hoe het er uit gaat zien.

Inwoners van Bergentheim worden van harte uitgenodigd om de plannen te bekijken en mee te denken over de inrichting van het plein. Welke stenen moeten er bijvoorbeeld gebruikt worden? En hoe moeten de bankjes en de verlichting er uit gaan zien? Via een enquêteformulier kan worden aangegeven waar de voorkeur naar uitgaat.

Waarom een nieuwe inrichting?
Om een toekomstbestendig en verkeersveilig plein te krijgen en bestaande knelpunten op te lossen wordt het Bastingplein in Bergentheim opnieuw ingericht. Zodat het plein voor meerdere doeleinden gebruikt kan worden en aansluit op het omliggende gebied.

De werkgroep Bastingplein en Plaatselijk Belang Bergentheim hebben samen de knelpunten geïnventariseerd en het plan voor het centrum van Bergentheim opgesteld. In dit plan nemen buurthuis Veur Mekaar, de supermarkt, winkels, kerk en de school aan de Dorpsstraat een belangrijke plaats in. De gemeente stelt geld beschikbaar voor de uitvoering van de plannen.

Luister Live

Nu en Straks

Luister onderweg met TuneIn