NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

Schoutenhof afdelingsnamenHARDENBERG - De Vechtoever, de Ballast, het Holt en de Bosrand zijn de nieuwe namen voor de vier kleinschalige woonvormen van de Saxenburgh Groep in De Schoutenhof in woonwijk de Marslanden te Hardenberg.

Aan prijswinnaar Jan Hofsink de eer om samen met enkele bewoners van De Schoutenhof de naamborden te onthullen. Dit gebeurde woensdagmiddag in wijksteunpunt de Schout, tijdens de feestelijke viering van het eerste lustrum van De Schoutenhof, in aanwezigheid van bewoners en familie, buurtbewoners en medewerkers.

De Saxenburgh Groep is verheugd over de passende namen voor de afdelingen, waar 28 mensen met geheugenproblematiek wonen. Bertha Veurink Buitenhuis, verzorgende IG in De Schoutenhof en initiatiefneemster van de prijsvraag: “Wij waren aangenaam verrast door de vele inzendingen uit soms verrassende windstreken, de originaliteit en de motivatie. Wij danken alle deelnemers voor de moeite die zij genomen hebben om met ons mee te denken. Voor de jury sprong de inzending van Jan Hofsink eruit. De namen sluiten goed aan bij de manier waarop wij hier zorg verlenen, in een zo huiselijk mogelijke sfeer, met veel aandacht voor de individuele bewoner. Wij zijn hier ontzettend blij mee.”

Bedenker Jan Hofsink motiveerde zijn keuze voor de namen als volgt: “De Vechtoever komt van het water de Vecht, deze stroomt door onze streek en voor De Schoutenhof langs. De Ballast was een kleine buurtschap in Collendoorn waar nu de Collendoornsedijk is. Er woonden veel boeren met de naam Otten. Het Holt is een kleine buurtschap met een aantal boerderijen bij de kruising Rijksweg 34 - Eugenboersdijk/Kellerlaan. De Schoutenhof kijkt er op in de oostelijke richting. De bosrand is afgeleid van “Het Engelandse bos”. Het bos waar de Schoutenhof in de verte op kijkt in oostelijke richting.

De prijswinnaar kreeg een prachtig boeket aangeboden en een dinerbon voor vier personen, te besteden in het wijksteunpunt. De aanwezigen genoten van het feestelijke samenzijn met een hapje en drankje, livemuziek en voor de kinderen een springkussen.

Luister Live

Nu en Straks

Luister onderweg met TuneIn