HARDENBERG - In de 22e ronde van de AD&M-damcompetitie van HDC-Hardenberg werden afgelopen maandag weer wedstrijden gespeeld voor de onderlinge competitie.

Koploper Jan Huisman kwam uit tegen Herjan Overweg, die al na een paar zetten aangaf een heel andere partij te willen spelen. Die kwam er ook, toen Herjan een paar voorposten neerzette. Een “hielslagje” bezorgde Huisman schijfwinst, maar toen Overweg daarna zijn voorpost wilde ondersteunen, brak Huisman door naar de damlijn, waarna Overweg capituleerde.

Een boeiende treffen was de partij tussen Mans Veltink en Egbert Reiling. Veltink kwam positioneel in het voordeel, maar Reiling kon de schade binnen de perken houden. Een té gehaaste zet van Reiling bracht Veltink op dam, maar toen Reiling één van zijn bassisschijven opspeelde ging Veltink in de fout. Niemand had de plotselinge meerslag gezien, waarna Reiling de remisehaven kon binnenvaren.

Tenslotte werd nog een bekerwedstrijd gespeeld tussen Evert Rolleman en Tony Gerritsen. Na wederzijdse kansen kwamen de spelers tenslotte een puntendeling overeen. Daardoor zijn de kansen in deze competitie voor Herjan Overweg toegenomen, maar er zijn hier nog twee partijen te gaan.

Stand:

  1. Huisman 18-41
  2. Reiling 17-32
  3. Brink 15-30
  4. Veltink 17-29
  5. G.Overweg 13-21
  6. H.Overweg 18-20

Op maandag 9 april wordt de 23e ronde gespeeld.