NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

03 08H retroradioOMMEN - Onlangs is Zorgcentrum ’t Vlierhuis in Ommen verblijd met een schenking van de Hervormde Diaconie Ommen en de Stichting Vrienden van de Saxenburgh Groep.

Met deze financiële bijdrage zijn enkele retro-radio’s aangeschaft. Afgelopen periode zijn ook de deuren van de kamers van de bewoners beplakt met fraaie deurstickers.

De radio’s zijn nieuw en voorzien van moderne technieken, maar ze zien eruit als de radio van vroeger. De deurstickers zijn authentiek en verschillend. Elke bewoner van een huiskamergroep heeft zijn eigen unieke deursticker.

“Wij zijn erg blij met de giften. Herkenning van voorwerpen en omgeving is voor onze bewoners heel belangrijk,” aldus wijkmanager Alien Tuinman van ’t Vlierhuis. “Onze zorg voor mensen met geheugenproblemen wordt daar helemaal op afgestemd. De mensen wonen bij ons in een kleinschalige woonvorm. Het is geweldig om te zien dat de mensen zo genieten van het luisteren naar de radio, die voor hen zo herkenbaar is. Ze zijn enthousiast en vragen soms zelf naar de muziek.”

Luister Live

Nu en Straks

Luister onderweg met TuneIn