NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

ikpas2018HARDENBERG - Donderdag 1 maart is de landelijke actie ‘IkPas’ gestart.

Deelnemers dagen zichzelf uit om 30 dagen geen alcohol te drinken. Je kunt alleen of in groepsverband meedoen. Vitaal Vechtdal stimuleert de aktie in regio Vechtdal.

Samen met alle huisartsen in het Vechtdal, werkgevers, onderwijs, zorgprofessionals en gemeenten Hardenberg en Ommen worden de mogelijkheden om minder alcohol te drinken onder de aandacht gebracht bij inwoners in de regio Vechtdal.

Een grote groep collega’s van Vrieling Adviesgroep doet mee met de landelijke campagne ‘IkPas’ – 30 dagen zonder alcohol.

Meer dan tachtig procent van de Nederlanders drinkt (wel eens) alcohol. Veel mensen drinken alcohol op meer dan de helft van de dagen in de week. Bij steeds meer gelegenheden lijkt het gewoon om alcohol te drinken: voor of tijdens het eten, voor het slapen gaan, na afloop van congressen, bij de vrijdagmiddagborrel of voor de buis tijdens voetbal. Het is een gewoonte geworden. IkPas helpt mensen bewust te worden van hun eigen gewoonten, na te denken over die keuzes en weer onafhankelijk te worden van bijvoorbeeld groepsdruk.

Na een periode zonder alcohol ervaren de deelnemers ook positieve lichamelijke veranderingen; ze voelen zich fitter en scherper, slapen beter, vallen af en hebben een betere huid. Veel deelnemers aan IkPas veranderen na hun deelname hun drinkpatroon.

Meer weten over de voordelen van minderen of stoppen met alcohol? Ga naar www.VitaalVechtdal.nl of meld je aan op IkPas.nl en selecteer ‘VitaalVechtdal’ onder bedrijven.

Luister Live

Nu en Straks

14:00-18:00
Sportradio
18:00-20:00
De Radioshow
20:00-21:00
Soulution
21:00-23:00
Dutch Blues Radio (H)
23:00-23:59
Non-Stop Zaterdagnacht

Luister onderweg met TuneIn