NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

boekenHARDENBERG - Bibliotheek Hardenberg organiseert op dinsdag 6, woensdag 7 en woensdag 14 februari de kwartfinale van de Nationale Voorleeswedstrijd.

In drie rondes strijden 27 kandidaten om de titel “Beste Voorlezer van Hardenberg”. Op 6 en 7 februari is er een ronde in de balletzaal van het LOC in Hardenberg, en op 14 februari vindt de wedstrijd plaats in Het Trefpunt in Balkbrug.

Alle voorleeskampioenen zijn afkomstig uit groep 7 of 8 van basisscholen uit de gemeente Hardenberg. Zij lezen allen een fragment voor uit een zelf gekozen boek.

Nadat de voorrondes op de verschillende scholen in oktober en november van het vorige jaar zijn gehouden, mogen de schoolwinnaars het nu tegen elkaar opnemen om voorleeskampioen van Hardenberg te worden. De meeste kinderen vinden het bijzonder spannend. Zij zullen worden bijgestaan door enthousiaste medeleerlingen, broertjes, zusjes, ouders opa’s en oma’s. De deelnemers worden volgens uniforme criteria beoordeeld door een deskundige jury.

Uit elke ronde wordt één winnaar aangewezen, die Hardenberg gaat vertegenwoordigen in de regionale ronde, in De Carrousel in Ommen, op 8 maart. Daar gaan zij de strijd aan met kampioenen uit de gemeenten Ommen, Dalfsen en Twenterand. In dezelfde periode worden overal in de provincie Overijssel soortgelijke voorleeswedstrijden gehouden. Door het enthousiasme van de scholen en bibliotheken is er ook dit jaar weer een recordaantal deelnemers. Circa 450 schoolkampioenen uit heel Overijssel strijden om de eer om uiteindelijk dé Voorleeskampioen van Nederland te worden.

De Nationale Voorleeswedstrijd bestaat al 25 jaar! Meer info over deze wedstrijd : www.denationalevoorleeswedstrijd.nl

Luister Live

Nu en Straks

18:00-20:00
De Radioshow
20:00-21:00
Soulution
21:00-23:00
Dutch Blues Radio (H)
23:00-23:59
Non-Stop Zaterdagnacht
00:00-10:00
Non-Stop Zondagmorgen

Luister onderweg met TuneIn