NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

Zicht op HardenbergHARDENBERG - Wordt Hardenberg de meest toegankelijke gemeente van 2018?

Hardenbergers kunnen daar nu zelf over meebeslissen!

De gemeente Hardenberg is genomineerd om de Meest Toegankelijke Gemeente van 2018 te worden. Het is daarmee één van de vijf nog overgebleven gemeenten*.

In het kader van deze verkiezing wordt op verschillende manieren onderzocht hoe toegankelijk een gemeente is voor mensen die te maken hebben met een beperking (zie ook: (www.mtg2018.nl). Inwoners hebben daarbij ook zélf direct invloed. En kunnen hun eigen ervaringen met de toegankelijkheid direct en op elk gewenst moment kwijt op het VN-vertelpunt. Dat kan ook anoniem.

Het VN-vertelpunt is - gewoon van achter je eigen computer, tablet of telefoon – te vinden via: www.vnvertelpunt.nl Iedereen in Hardenberg die positieve of minder positieve ervaringen heeft met het onderwijs, werk, wonen in de buurt en vrije tijd is van harte uitgenodigd om zijn of haar verhaal te doen. Het kan een verhaal zijn over een eigen ervaring. Maar ook over de ervaringen van mensen in de omgeving.

Elk verhaal telt mee om te bepalen of Hardenberg de winnende gemeente is. Maar behalve dat, helpt ieder verhaal ook om te laten zien wat er (nog) beter kan in de gemeente. Ervaringsverhalen van mensen zelf, laten direct zien waar je mee te maken hebt als het gaat om hoe toegankelijk je eigen omgeving is. En dat maakt weer dat het bewustzijn bij gemeenten, ondernemers, verenigingen, scholen en zo meer groter wordt als het gaat om wat er goed gaat en wat er beter moet. Dat alles draagt bij aan dat er steeds meer beleid komt dat gericht is op werken aan een welkome samenleving voor iedereen.

Het VN-vertelpunt is onderdeel van de Coalitie voor Inclusie. Dat is een breed gedragen beweging van mensen en organisaties, die op een positieve manier de uitdagingen in onze samenleving aangaat. En die actief samen wil werken om een inclusieve samenleving te bevorderen. Een belangrijk instrument hierin is het VN Verdrag dat de rechten van mensen met een beperking regelt. Dit verdrag is in juli 2016 geratificeerd door Nederland. Meer informatie over de Coalitie voor Inclusie is te vinden op: www.coalitievoorinclusie.nl

* De andere vier genomineerde gemeenten zijn: Ermelo, Goes, Katwijk en Zwolle.

Luister Live

Nu en Straks

Luister onderweg met TuneIn