NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

Gemeentehuis HardenbergHARDENBERG - Burgemeester Peter Snijders beëdigt op 17 januari 2018 in het gemeentehuis in Hardenberg 24 kinderen uit Dedemsvaart als Politiekid. De Politiekids krijgen daarna gedurende een half jaar begeleiding en helpen mee om hun woonwijk gezonder, veiliger en schoner te maken.

Politiekids is een project dat wordt gecoördineerd door De Stuw in samenwerking met de politie, de gemeente, The Training Club in Dedemsvaart en stichting De Kern. Het doel van Politiekids is het gedrag van kinderen in de leeftijd van 7 tot 11 jaar te beïnvloeden door ze positief te verbinden aan de politieorganisatie, ze weerbaar te maken en hiermee te voorkomen dat ze op latere leeftijd bijvoorbeeld in de criminaliteit belanden.

In het hele land zijn al groepen Politiekids actief. De ervaringen hiermee zijn positief en daarom start de gemeente Hardenberg nu met een pilot in de Vogelbuurt in Dedemsvaart. Leerlingen uit de groepen 5/6 en 7/8 van basisscholen de Eiber en De Ark konden zich aanmelden. Er bleek veel animo te zijn, want in totaal wilden 90 kinderen meedoen. Uiteindelijk zijn 24 kinderen geselecteerd om deel te nemen aan de pilot. Als blijkt dat de pilot een positief effect heeft op de kinderen en de wijk, dan krijgt deze mogelijk elders in de gemeente een vervolg.

Binnen het project is ook veel aandacht voor gezondheid en bewegen, respect en sociale vaardigheden. Daarmee past het binnen het meerjarenbeleid van de gemeente dat vorm krijgt onder de noemer Gewoon Gezond. Gewoon Gezond is een aanpak waarbij iedereen in een wijk of dorp zich inzet om gezond eten en bewegen gemakkelijk en aantrekkelijk te maken. De nadruk binnen de aanpak ligt met name op het verbinden van (alle) bestaande gezonde initiatieven.

Luister Live

Nu en Straks

10:00-12:00
Kerk op Zondag
12:00-13:00
Gewijde Muziek
13:00-15:00
Non-Stop Zondagmiddag
15:00-16:00
Boeken met Michel (H)
16:00-17:00
Strictly Country

Luister onderweg met TuneIn