NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

Da Bant 4HARDENBERG - Gipsy- en easy listening jazz, zo typeren de vier enthousiaste jonge muzikanten van Da Bant hun muziek.

Hun eigen tijdloze nummers en reeds bestaande, toegankelijke arrangementen uit de tweede helft van de vorige eeuw worden ten gehore gebracht tijdens het matinee op zondag 10 december bij Jazzclub Hardenberg.

Da Bant ontstond eind 2015, toen drie vrienden uit Dedemsvaart samen muziek gingen maken. Eerst speelden zij nog gewoon op straat voor een toevallig passerend publiek, maar gaandeweg, toen de ambities groter werden en een zangeres zich aansloot bij de band, stroomden de aanvragen binnen om evenementen op te fleuren en de eerste serieuze concerten te geven.

Ook in De Voorveghter was Da Bant al een paar keer eerder te horen: als ‘pauzeact’ of in het voorprogramma van een gesettelde artiest, maar de bandleden zijn inmiddels zo gegroeid door zelfstudie, muzieklessen of het conservatorium, dat ze een volwaardig, middagvullend programma brengen. Hun grote voorbeeld is Django Reinhardt.

Jazzclub Hardenberg biedt Da Bant graag een erepodium, want hoe bijzonder is het niet dat jonge mensen zich interesseren voor jazzmuziek? Dat moet gestimuleerd worden, vinden Cora en Reinier Jaquet, de mensen achter de jazzclub. Zij hopen op een overweldigende opkomst als aanmoediging voor de jonge talenten.

Het matinee vindt plaats in de foyer van Theater De Voorveghter, Badhuisplein 3 in Hardenberg. Het begint om 15.00 uur en de entree bedraagt € 10.

Luister Live

Nu en Straks

10:00-12:00
Kerk op Zondag
12:00-13:00
Gewijde Muziek
13:00-15:00
Non-Stop Zondagmiddag
15:00-16:00
Boeken met Michel (H)
16:00-17:00
Strictly Country

Luister onderweg met TuneIn