NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

marte rolingshocking pink prikbeeld2016rvskunstof en bladgoudh300 cmHARDENBERG - In de publiekshal van het gemeentehuis in Hardenberg is vanaf vrijdag 1 december de serie ‘Droomwerk’ van Marte Röling te zien.

De expositie valt onder de noemer FUNDATIEfusions . Hierbij wordt kunst van Museum de Fundatie op openbare plekken in de omgeving van Zwolle tentoongesteld.

De serie van zes kunstwerken werd in 2017 door Museum de Fundatie aangekocht en is nieuw werk van Marte Röling (1939). Marte Röling heeft in deze serie foto’s beschilderd met ‘droomsculpturen’. Op foto’s, de meeste werden door Marte Röling zelf gemaakt, van locaties over de hele wereld, schilderde ze beelden die daar in werkelijkheid niet zijn. Het uitvoeren van het kunstwerk op die plek is vaak niet eens uitvoerbaar. De werken prikkelen de fantasie; tot op welke hoogte is de wereld maakbaar? Voor Marte Röling zijn dromen een voorwaarde om kunst te maken. Nog belangrijker is echter discipline. Kunstenaar zijn is hard werken, het is geen moeten, het is willen. Heel graag willen zelfs. Deze tentoonstelling verwijst daarom niet alleen naar de droombeelden van Marte Röling, maar ook naar het vak van kunstenaar in het algemeen. Marte Röling was al op jonge leeftijd heel succesvol als kunstenaar. Ze ziet haar werk nog steeds als ‘droomwerk’; het mooiste beroep dat er bestaat.

Museum de Fundatie beheert een omvangrijke collectie beeldende kunst, die zijn oorsprong vindt in de verzameling van de oud-directeur van Museum Boymans te Rotterdam, Dirk Hannema, en die later belangrijke aanvullingen kende met onder meer de kunstcollectie van de Provincie Overijssel. Museum de Fundatie heeft twee schitterende locaties: Kasteel het Nijenhuis bij Heino en het spectaculair uitgebreide Paleis a/d Blijmarkt in Zwolle. Onder de noemer FUNDATIEfusions organiseert het museum compacte presentaties van hoog nieveau op openbare plekken in en rond Zwolle. Kijk voor een overzicht van de verschillende FUNDATIEfusions op www.museumdefundatie.nl. De expositie is tijdens openingstijden te zien in de publiekshal op de begane grond van het gemeentehuis van Hardenberg.

Luister Live

Nu en Straks

Luister onderweg met TuneIn