NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

Klijnsma 3Zaterdag 18 februari 2017 was staatssecretaris Jetta Klijnsma (PvdA) van Sociale Zaken en Werkgelegenheid op bezoek in Hardenberg, Coevorden en Emmen.

Voor het nieuwe radioprogramma 'Vechtdal Politiek' van de Regionale Omroep 'Vechtdal Breed' maakte Jetta Klijnsma graag tijd vrij om een aantal vragen te beantwoorden.

Pensioenen
Klijnsma gaf aan dat het pensioenstelsel in Nederland toekomstbestendig is en dat iedereen verzekerd kan zijn van een pensioenuitkering naast een uitkering krachtens de AOW. Uiteraad ligt de hoogte van het individuele pensioen aan wat het pensioenfonds aan vermogen heeft opgebouwd. Na Denemarken heeft Nederland het beste pensioenstelsel van de wereld, zo benadrukte Klijnsma.

Koopkracht
Voor de komende jaren ziet Klijnsma een toename van de koopkracht van werknemers en ook voor mensen die geen werk (meer) hebben. Volgens Klijnsma is de tijd van bezuinigingen voorbij.

Extra investeringen in Regio
Klijnsma wil extra impulsen voor investeringen in de regio waardoor het nog meer aantrekkelijk wordt voor bedrijven om zich hier te vestigen en voor (jonge) mensen om hier te werken en wonen.

Beluister hieronder het interview:

e

Luister Live

Nu en Straks

10:00-12:00
Kerk op Zondag
12:00-13:00
Gewijde Muziek
13:00-15:00
Non-Stop Zondagmiddag
15:00-16:00
Boeken met Michel (H)
16:00-17:00
Strictly Country

Luister onderweg met TuneIn