NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

DALFSEN – Twee ongelukken met een ontspoorde trein heeft de reizigersorganisatie Voor Beter OV er toe aangezet om demissionair minister van Verkeer Schultz van Haegen te adviseren om bijzondere zware voertuigen op spoorwegovergangen te verbieden.


Bij Dalfsen botste dinsdag 23 februari 2016 een Ariva-trein op een hoogwerker die niet snel genoeg kon oversteken. De machinist kwam daar bij om, tien passagiers raakten gewond. In november vorig jaar ontspoorde er een trein in Winsum (Groningen) nadat deze tegen een melkwagen was gebotst. De Onderzoeksraad voor Veiligheid kwam eind vorig jaar met enkele aanbevelingen, waaronder een alarmsysteem om de treinmachinist op tijd te waarschuwen voor een geblokkeerde overweg.

Heel recent, om precies te zijn vorige week, knalde bij het Brabantse Deurne een goederentrein tegen een graafmachine en bij Wouw (Friesland) botste afgelopen vrijdag een trein op een dieplader. Bij deze laatste twee aanrijdingen raakte niemand gewond. De reizigersorganisatie vindt dat de bestuurders van die bijzondere voertuigen in negen van de tien gevallen niet vakbekwaam zijn en dat ze weinig tot geen ‘veiligheidsinzicht’ hebben. Volgens de organisatie zijn dergelijke voertuigen aanwijsbaar meer betrokken bij ongelukken op overwegen dan auto’s en vrachtwagens.

 

 

Luister Live

Nu en Straks

18:00-20:00
De Radioshow
20:00-21:00
Soulution
21:00-23:00
Dutch Blues Radio (H)
23:00-23:59
Non-Stop Zaterdagnacht
00:00-10:00
Non-Stop Zondagmorgen

Luister onderweg met TuneIn